Alapok Online

A HOLD Alapkezelő (korábbi Concorde Alapkezelő) 100%-os tulajdonában álló HOLD Alapforgalmazó Zrt. az ügyfelek kényelmes kiszolgálása érdekében létrehozta online alapforgalmazási felületét, ahol a szerződéskötéstől a megbízások megadásáig minden folyamat online elvégezhető otthonról anélkül, hogy személyesen meg kellene jelennie.

A HOLD Alapkezelő legnépszerűbb alapjai érhetők el az online értékpapírszámla szolgáltatáson keresztül.

Az Online Alapok felület regisztrációjához illetve a tranzakciós felülethez való hozzáféréshez ajánlott böngészőtípusuk: Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Opera és Internet Explorer 11-es verzió. Amennyiben Internet Explorert használ, kérjük, hogy a legfrissebb verziót töltse le innen.

A regisztrációs folyamatról és a számlanyitás menetétéről az alábbi fülek lenyitásával tud tájékozódni.

Online Számlanyitás – HOLD Alapforgalmazó Zrt.
...
Az online számlanyitás folyamatát kényelmesen lebonyolíthatják a www.alapforgalmazo.hu/online-alapok/regisztracio weboldalon keresztül.

Regisztráció
A számlanyitás egy egyszerű regisztrációval kezdődik, amihez az alábbi adatok megadására van szükség:

Magánszemély esetén:

 • Név
 • Állampolgárság
 • Születési idő
 • Lakcím
 • E-mail cím
 • Mobiltelefonszám

Jogi személy esetén: 

 • Cégnév
 • Cég székhelye
 • Illetőség (magyar vagy külföldi)
 • Cég képviseletében eljáró személy neve
 • Cég képviseletében eljáró személy születési ideje
 • Cég képviseletében eljáró személy mobiltelefonszáma

A regisztrációs felület részletes útmutatást ad a leendő ügyfeleknek a regisztráció további menetéről.

Számlanyitáshoz szükséges dokumentumok
A Regisztrációval egy időben szükséges csatolni a számlanyitáshoz szükséges személyes okmányok másolatát.

Magánszemély esetén:

 • Fényképes igazolvány (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél)
 • Lakcímkártya
 • Adóazonosító kártya
 • Saját névre szóló bankszámlaszerződés vagy bankszámlakivonat

Jogi személy esetén:

 • 30 napnál frissebb hiteles cégkivonat (.es3 formátumban elektronikusan vagy eredetiben közjegyző által készített hiteles másolat)
 • Aláírási címpéldány másolata
 • Céget képviselő személy személyes okmányai (személyi igazolvány, lakcímkártya, adóazonosító kártya)

A Számlanyitás folyamatát a számlanyitási felületen folyamatosan nyomon követheti, és e-mailen keresztül tájékoztatatást kap a számlanyitás állapotáról, a további szükséges lépésekről.

Az alábbi gombra kattintva a számlanyitási regisztrációt el tudja kezdeni.

Az Online Alapok felület regisztrációjához illetve a tranzakciós felülethez való hozzáféréshez ajánlott böngészőtípusuk: Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Opera és Internet Explorer 11-es verzió. Amennyiben Internet Explorert használ, kérjük, hogy a legfrissebb verziót töltse le innen.

Online szerződéskötési folyamat – HOLD Alapforgalmazó Zrt.
...
Az online szerződéskötési folyamat az alábbi lépésekből áll:

 1. Szükséges dokumentumok és okmányok másolatának feltöltése a regisztrációs felületen vagy a szerződéskötési folyamat 1. pontjában.
 2. Megfelelési teszt kitöltése, elektronikus elküldése és SMS-sel való aláírása.
 3. Szükséges nyilatkozatok kitöltése, SMS-sel való aláírása. (Nyilatkozatok: FATCA nyilatkozat, CRS nyilatkozat, Tényleges tulajdonosi nyilatkozat, Közszereplői nyilatkozat.)
 4. Szerződés előkészítése a HOLD Alapforgalmazó Zrt. által.
 5. Szerződés aláírása SMS-ben kapott jelszóval.

A szerződéskötési folyamat elején a HOLD Alapforgalmazó Zrt. munkatársai elkezdik a Pénzmosást Törvény (Pmt.) által előírt beazonosítását számlavezető bankjánál. Ez az eljárás az adott számlavezető bank válaszának függvényében 2-10 munkanapot vehet igénybe. Amennyiben a szerződéskötési folyamat végére ér, és a Pmt. szerinti beazonosítása sikeres volt, online értékpapírszámla megnyitásra kerül. Amennyiben a Pmt. szerinti beazonosítása sikertelen volt, számlája nem kerül megnyitásra, a további teendőkről a szerződésben rögzített e-mail címére fog értesítést kapni.

Alapok Online Tranzaktálás – HOLD Alapforgalmazó Zrt.
...
Az alábbi tranzakciók végrehajtására van lehetősége a felületen:

 1. Alapok vétele
 2. Alapok visszaváltása
 3. Alapok átváltása (visszaváltás és vétel egy időben)
 4. Pénz kiutalása saját bankszámlára
 5. Alszámla nyitása
 6. TBSZ számla nyitása
 7. Alszámlák közötti szabad pénz és értékpapírok átvezetése az Üzenetküldés funkción keresztül
 8. Megadott tranzakció visszavonása a napon belül megadott határidőkön belül, erről a felület részletes tájékoztatást nyújt.

Vételi és átváltási tranzakcióknál lehetősége van az alap devizanemétől eltérő devizanemben való vásárlásra, illetve átváltásra (visszaváltás és vétel egy időben) is.

A megbízások költsége a Kondíciós Lista szerint kerül felszámításra.

Az online alapok tranzakciós felületen nyomon követheti kialakított portfólióját a Portfólió-értékelés menüpontban, valamint Tranzakciós listájában láthatja a teljesült megbízásokat dátum szerint sorba rendezve, valamint a folyamatban lévő megbízásait is megtekintheti a Függőben lévő megbízások menüpontban.

A Gyakori kérdések menüpontban sok felmerülő kérdésére adunk választ, de természetesen ha új kérdése merül fel, a HOLD Alapforgalmazó Zrt. munkatársai készséggel állnak rendelkezésére a kapcsolat@alapforgalmazo.hu e-mail címen vagy a +36 1 803 8800 telefonszámon forgalmazási napokon 9.00 és 17.00 óra között.

Online Alapok tranzakciós felületre belépés.

Az Online Alapok felület regisztrációjához illetve a tranzakciós felülethez való hozzáféréshez ajánlott böngészőtípusuk: Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Opera és Internet Explorer 11-es verzió. Amennyiben Internet Explorert használ, kérjük, hogy a legfrissebb verziót töltse le innen.

Forgalmazott Online Alapok – HOLD Alapforgalmazó Zrt.
...
Az alábbi HOLD Alapokat találja meg az online értékpapírszámlán:


Befektetési alap neve
Citadella Származtatott Alap
Concorde 2000 Alap
Concorde 3000 Alap
Concorde Columbus Alap
Concorde-VM Alap
Concorde-VM Alap C sorozat
Concorde-VM Euró Alap
Concorde Hold Alapok Alapja
Concorde Hold Euró Alapok Alapja
Concorde Hozamkereső Részvény Alap
Concorde Rövid Kötény Alap
Concorde Kötvény Alap
Concorde Közép-európai Részvény Alap
Concorde Részvény Alap
Concorde Nemzetközi Részvény Alapok Alapja
Platina Pí B sorozat
Concorde Euró Pénzpiaci Alap
Concorde USD Pénzpiaci Alap
Superposition Származtatott Befektetési Alap

 

Az alábbi gombra kattintva a számlanyitási regisztrációt el tudja kezdeni.

 

Az Online Alapok felület regisztrációjához illetve a tranzakciós felülethez való hozzáféréshez ajánlott böngészőtípusuk: Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Opera és Internet Explorer 11-es verzió. Amennyiben Internet Explorert használ, kérjük, hogy a legfrissebb verziót töltse le innen.

BIZTONSÁG

Az ügyfelek pénzügyi megtakarításainak biztonsága kiemelt fontosságú számunkra. Ezért egy olyan formát alakítottunk ki, ami véleményünk szerint ma a Magyarországon elérhető legmagassabb fokú biztonságot nyújtja az ügyfelek számára. A befektetéseiket ugyanis minden ügyfél részére nemcsak a HOLD Alapforgalmazó Zrt.-nél különítjük szervesen el, hanem a társaság minden ügyfele elkülönített és nevesített számlával rendelkezik a KELER Központi Értéktár Zrt.-nél.

Mi is az a KELER?

A Magyar Nemzeti Bank többségi tulajdonában álló (tulajdonos még a Budapesti Értéktőzsde) értéktárként, értékpapír-számla és letétkezelői szolgáltatásokat nyújtó szervezete.

Központi Értéktárként a KELER feladata az összes hazai kibocsátású dematerializált értékpapír állományának naprakész és teljes körű nyilvántartása, a befektetési szolgáltatók (közvetítők) és kibocsátók értékpapírszámláinak vezetése. A szolgáltatások bizonyos köre kötelezően és kizárólagosan a KELER-nél vehető igénybe ami azt jelenti, hogy minden magyar pénzintézet, befektetési szolgáltató kötelezően vezeta  KELER-nél értékpapírszámlát.
A magyar pénzügyi szolgáltatók ún. összevont számlát vezetnek a KELER-nél, azaz az ügyfeleik értékpapírjai egy számlán vannak. A HOLD Alapkezelő (korábbi Concorde Alapkezelő) HOLD Alapforgalmazója – befektetési szolgáltatója, a KELER-nél az ügyfelei részére egyedileg nyitott, elkülönített számlán tartja az értékpapírjait. Ennek eredményeképpen az ügyfelek értékpapírjai „nem keverednek”, hanem egymástól elkülönítetten kerülnek elhelyezésre.