Családi vagyonkezelés

A családi vagyontervezés (Family Office) olyan integrált pénzügyi szolgáltatást jelöl, ami az egyes családok terveinek megfelelően magában foglalja a pénzügyi-, befektetési-, adó-, biztosítási tanácsadást, ingatlan- és ingóbefektetések vizsgálatát és kezelését, a mindezekkel összefüggő ügyvédi szolgáltatásokat, a könyvelői-, banki- és vagyonkezelési tevékenységeket egyaránt.

A Family Office szolgáltatás lehetővé teszi az ügyfelek és családjuk számára, hogy minden vagyonnal kapcsolatos feladatot egy megbízható partner segítségével intézzenek. A vagyon kezelése szerteágazó ismereteket igényel, ehhez pedig partnerekre van szükség. A családi vagyon tulajdonosainak számos, anyagi helyzetükkel kapcsolatos kezelési, adózási döntést kell meghozni.

Családi vagyonkezelési szolgáltatásokat nagyon kevesen nyújtanak a magyar piacon. Tekintettel arra, hogy mi jellemzően a nagy megtakarítással, vagyonnal rendelkező ügyfeleket szolgáljuk ki, ebből adódóan több alkalommal kerülünk kapcsolatba a családot érintő vagyontervezési, strukturálási és kezelési témákkal. Ez sok esetben igen bonyolult jogi, illetve adótanácsadói kérdéseket eredményez. Ezeket a feladatokat külső tanácsadók segítségével oldjuk meg úgy, hogy a pénzügyi kérdésekkel kapcsolatos koordináció nálunk van.

Privát vagyonkezelés >>