Intézményi vagyonkezelés

Hazai intézmények számára végzett privát vagyonkezelés

A hazai intézményi befektetők – például pénztárak és biztosítók – mára a magyar tőkepiac meghatározó szereplőivé váltak. Számunkra ők is pontosan olyan privát, azaz egyedi ügyfelek, akiket igényeiknek megfelelően kell kiszolgálnunk. Vagyonkezelésük stratégiai és törvény által meghatározott kérdés, hiszen az általuk elért hozam nem csupán az adott intézmény versenyképességére van nagy hatással, hanem a teljes pénztári és biztosítói szektor megítélését is nagyban befolyásolja.

A HOLD Alapkezelő (korábbi Concorde Alapkezelő) több mint tizenöt éves intézményi vagyonkezelési gyakorlatával és eredményeivel bizonyította, hogy rendelkezik azzal a szakértelemmel és empátiával, amely a sikeres együttműködés alapfeltétele.

Külföldi intézmények számára végzett privát vagyonkezelés

A HOLD Alapkezelő 2013-ban meghirdetett külföldi terjeszkedése azon a gondolaton alapul, hogy a nemzetközi befektetési piacon elért hozamokat nem csak belföldön, hanem a külföldi intézményi piacon is értékesíteni lehet. Bár sokak számára meglepőnek tűnhetett a célkitűzés, miszerint Budapestről célozzuk meg a fejlett tőkepiacok befektetőit, a stratégia újabb mérföldkőhöz érkezett el. Hosszú kiválasztási procedúrát követően nem kisebb ügyfél ajándékozta meg bizalmával a HOLD Alapkezelőt, mint a világ legnagyobb szuverén alapja, a 857 milliárd dollárt kezelő Norvég Kormányzati Nyugdíjalap – Government Pension Fund Global.