Díjstruktúra

Nagyon fontos kérdés a befektetéseket terhelő költségek köre. A vagyonkezelés mindenkori eredményét a nettó hozamok jelentik, melyeket mind százalékosan, mind pedig pénzben kifejezve kell kimutatni, ehhez pedig az összes költséggel, díjjal, adóval kalkulálni szükséges, azokat a kimutatásokban meg kell jeleníteni.

A befektetésekhez kereskedési költségek, fix vagyonkezelési díjak, számlavezetési- és tranzakciós költségek, adófizetési kötelezettségek, sikerdíj is tartozhatnak.

Vagyonkezelésünk az ügyfél–vagyonkezelő–számlavezető hármasában határozható meg, ahol méltánytalan díjak nélküli érdekközösségnek kell megvalósulnia. A letétkezelőről is szót kell ejtenünk, hiszen befektetési alapjaink elkülönítve, letétkezelőnél tartják a vagyonukat, ami a vagyon fizikai őrzésén túl az alapok vagyonkezelőtől független értékelését is jelenti.

Szolgáltatásunk során a vagyonkezelésünk dedikált befektetési alap formát ölt, így közvetlenül az alapot terhelő költségként fix díjban, azaz alapkezelési díjban részesülünk, további fix díjat nem számítunk fel. A portfólió összetételét alakító vagyonkezelés, a befektetési döntések meghozatala koncentrálódik a HOLD Alapkezelőnél az alapkezelői díj fejében. Ezen fix díjat és a letétkezelőnek fizetendő letéti őrzés díját, a kereskedési költségeket, ha a hozamok egy kitűzött célt meghaladnak, az esetleges sikerdíjat az alapok napi szintű beértékelése mindenkor tartalmazza.

A számlavezetés kérdése, ezzel együtt a számlavezetési és különböző tranzakciós díjak, csakúgy mint a vagyonkezelő  jogosultsága az ügyfél-vagyonkezelő-számlavezető között létrejövő háromoldalú megállapodásban meghatározott.

Prémium vagyonkezelés >>