Fenntartható befektetések

A HOLD Alapkezelő az UN PRI (UN Principles for Responsible Investment) aláírója, amely az ENSZ által létrehozott globális kezdeményezés a felelős befektetések elősegítésére. A szervezet által megfogalmazott elvek a Környezeti (Environmental), Társadalmi (Social) és Vállalatvezetési (Governance) szempontok – együttesen ESG szempontok - elemzésbe és a befektetési folyamatba való integrációját célozzák.

A felelős befektetői magatartás részeként elemzési folyamatainkban feltérképezzük az ESG-hez kapcsolódó kockázati tényezőket, majd fokozatosan integráljuk ezeket számításainkba. Továbbá folyamatos kapcsolattartás útján segítünk az elemzett vállalatoknak ESG-vel kapcsolatos tevékenységük fejlesztésében, valamint bizonyos esetekben szavazati jogunk gyakorlása útján is támogatjuk ezt a folyamatot.

Felelős Befektetési Irányelveink részletesen kifejtik a kockázati faktorok feltérképezését, az értékeléshez szükséges változók számszerűsítését, részvényesi érdekeink érvényesítését és a transzparens információ-átadást átfogó folyamatot.