Banki beazonosítás

Banki azonosítás igazolt fizetési számla használatával. Ez esetben a személyazonosítás az adott személyhez köthető bankszámlát (egy igazolt fizetési számlát) vezető pénzintézet segítségével történik.

Az ügyfél által feltöltött, vagy e-mail útján megküldött okmány-másolatokon szereplő személyazonosító adatok vonatkozásában a HOLD adatot igényel az igazolt fizetési számlát vezető pénzintézettől, tehát leigazoltatja azt a tényt, hogy az ügyfélet már átvilágították az adott bakszámla megnyitásakor, tehát a személyazonosító adatokban nincs eltérés, azok a valóságnak megfelelnek.

Ezt a folyamatot Társaságunk az online regisztráció során feltöltött bankszámla kivonata vagy a bankszámlaszerződés alapján (mely tartalmazza a számlavezető pénzintézet nevét, az ügyfél nevét, illetve a pénzintézetnél vezetett számla számát) automatikusan, külön ügyfélkérés nélkül elindítja, amennyiben minden dokumentum a rendelkezésünkre áll.

Fontos, hogy csak magyar bankszámlaszám alapján tudunk banki beazonosítást végrehajtani

Amennyiben a bank nemleges választ küld, azaz az azonosítás sikertelen, Önnek az alábbi lehetőségei van:

  • Leegyezteti adatait a számlavezető bankjánál, majd ennek teljesülését követően újrakezdjük az azonosítást
  • Személyes azonosítást választ
  • Távoli azonosítást választ közjegyző segítségét igénybe véve

Jogszabályi rendelkezés alapján be- és kiutalási korlátozások:

  • Igazolt fizetési számla esetében - az ügyfél személyes megjelenéséig - kizárólag arról a számláról lehet beutalni és arra a számlára lehet kiutalást kezdeményezni, amely számla tekintetében az ellenőrzés megtörtént.
    • ez alól kivételt jelentenek az ugyanannál a banknál vezetett alszámlák, például más devizanemű bankszámlák
    • amennyiben ezekről szeretne beutalni, vagy ezekről kiutalni, kérjük töltse fel a bankszámlakivonatot, vagy bankszámlaszerződést a HOLDONLINE fiókjából elérhető Profilmenü alatt található Okmányfeltöltés menüpontban.
  • Csak egy igazolt fizetési számla rögzítése lehetséges, azaz amennyiben az ügyfél egyéb számlaszámról kíván beutalni vagy egyéb számlaszámra kiutalást kezdeményezni, abban az esetben személyes azonosítás céljából a HOLD székhelyén szükséges megjelennie. [ 17. § (3) bekezdés]