Indulás éve

2023

Alap kategóriája

Abszolút hozamú alap

Ajánlott befektetési időtáv

Legalább 3 év

Kockázati besorolás

Közepes

ÁRFOLYAM

3 hónap 1 év 2 év 3 év 5 év Teljes időszak

Árfolyam adatok letöltése

ÉVESÍTETT HOZAMOK

2024.07.19 napon

Elmúlt 1 év
12.64%
Elmúlt 3 év
-
Elmúlt 5 év
-
Indulás óta
12.23%

NAPTÁRI HOZAMOK

2023
3.78%
2022
-
2021
-
2020
-
2019
-
2018
-
2017
-
2016
-
2015
-
2014
-

AZ ALAP STRATÉGIÁJA

Abszolút hozamú befektetési alap, melynek célja, hogy aktív portfóliókezeléssel díjak és költségek levonása után a Minimum Hozamkorlátot meghaladó hozamot érjen el befektetői számára. E célt döntően a kötvénypiacokon történő rövid- és középtávú befektetésekkel kívánja elérni egy előre meghatározott kockázati profil figyelembevételével. Az Alap célja a tőkenövekedés.

Az Alap elsősorban az állampapír és vállalati kötvény piacokra fókuszál. Abszolút hozamra törekszik, azaz célja minden piaci környezetben pozitív hozamot realizálni, valamint célja, hogy 3 éves időtávon minden tőkepiaci környezet esetén, a lakosság által elérhető kockázatmentes hozamnál magasabb hozamot érjen el, addicionális, kezelt kockázatok felvállalása mellett. Az alap nem rendelkezik előre meghatározott eszközallokációval, az alap az aktuális lehetőségek, piaci környezet függvényében hozza meg a befektetési döntéseit a globális tőkepiacokon. Az Alap spekulatív befektetéseket, származtatott eszközöket egyaránt tarthat, felvehet rövid (short) pozíciókat, amely esetben az áresésből, és long pozíciókat is, amely esetben az árfolyam emelkedéséből profitálhat, illetve alkalmazhat tőkeáttételt. A döntéshozatal során az alapkezelő elsősorban fundamentális top down (felülről lefelé) és bottom up (alulról felfelé) módszerek alkalmazására, kisebb részben kvantitatív (statisztikai) modellekre és technikai elemzésre is támaszkodik.

Legmeghatározóbb tényezők az alap teljesítménye szempontjából a globális hozamok alakulása, a globális kötvény felárak, a globális kockázati felárak alakulása, globális devizapiaci folyamatok.

Forgalmazói kör

  • HOLD Alapforgalmazó Zrt.

Havi tájékoztatók

Jelenleg nincsenek letölthető fájlok.


Féléves jelentés

Jelenleg nincsenek letölthető fájlok.

Éves jelentés