Alap kategóriája

Abszolút hozamú alap

Ajánlott befektetési időtáv

Legalább 5 év

Kockázati besorolás

Közepes

Az alap célja, hogy értékalapú aktív részvénykiválasztással és a makrogazdasági, valamint a piaci árazási helyzet alapján dinamikusan változtatott részvényaránnyal minél magasabb hozamot érjen el.

A részvénykiválasztásban markáns szeletet képviselnek egyfelől a globális palettáról válogatott alulértékelt energia, közmű és nyersanyagpiaci részvények, mind a hagyományos, mind az új energia területén, másfelől pedig a széles közép-európai részvénypiacról értékalapon kiválasztott vállalatok részvényei.

Az alap abszolút hozamos szemléletű, azaz él az eszközosztályok közti rotáció lehetőségével kockázat & hozam relációk függvényében, illetve long és short, valamint származtatott ügyletekkel egyaránt operál. Utóbbiak a kockázatkezelés egyik eszközét is szolgálják.

Az alap célja, hogy hosszú távon az állampapírok által biztosított hozamnál jelentősen magasabb hozamot érjen el, addicionális kockázat vállalása mellett.

Az alap befektetési jegyeit olyan befektetőknek ajánljuk, akik hosszú távra (minimum 5 év) szeretnének befektetni, és hajlandóan a potenciális hozam reményében kockázatot is vállalni.

Forgalmazói kör

  • HOLD Alapforgalmazó Zrt.
  • Concorde Értékpapír Zrt.
  • ERSTE Befektetési Zrt.
  • MBH Befektetési Bank Zrt.
  • Raiffeisen Bank Zrt.
3 hónap 1 év 2 év 3 év 5 év Teljes időszak