A Concorde 350 millió forint eredményt vár

Az utolsó békeévnek nevezett 2000. esztendő szintjét is meghaladja idén a Concorde Értékpapír Rt. 1,9 milliárd forint körüli árbevétele, nyeresége pedig mintegy 350 millió forint lesz. Ezt a piac élénkülésén kívül annak tulajdonítják, hogy a nehéz esztendőkben is fejlesztettek, terjeszkedtek.

Részben a részvénypiac élénkülésének, részben a korábbi évek fejlesztéseinek és akvizícióinak tulajdonítja a Concorde Értékpapírba Rt., hogy árbevétele az idén meghaladja majd a 2000. évi szintet, az „utolsó békeév” szintjét. Eredménye pedig – a rendkívüli és egyszeri tételektől megtisztítva –megközelíti azt – mondta el Jaksity György ügyvezető igazgató a cég tegnapi sajtótájékoztatóján. A Concorde az idén mintegy 1,9 milliárd forint árbevételre és 350 millió forint körüli adózott nyereségre számít. A Concorde 2000-2001-ben a BÉT forgalmának komoly visszaesése és az általános piaci bizonytalanság ellenére új szolgáltatásokat és üzletágakat épített ki, illetve ügyfélállományát és infrastruktúráját brókercégek átvételével bővítette. Mindezek eredményeképpen az év első tíz hónapjában az első, november végéig pedig a második legnagyobb részvényforgalmú brókercég volt.

A Concorde Alapkezelő ügyvezető igazgatója, Szabó László szerint cégük kiemelkedő eredményeket ért el a hozamok terén, a Concorde 2000 nevű vegyes alap például az utóbbi 1, 2, 3, 4 és 5 évben egyaránt az első helyen állt a maga kategóriájában (Napi Gazdaság, 2002. november 25., 14. oldal), bár azt maga is elismerte, hogy a befektetők ma még kevéssé figyelnek ezekre az adatokra. Ennek ellenére a vagyonkezelési üzletág a Concorde-nál dinamikusan növekszik, az 1997-es 2,8 milliárd forintról mára 38 milliárd forintra emelkedett. Ebből bő 30 milliárd forint különböző intézmények –főként nyugdíjpénztárak – vagyona, a többi magánügyfeleké, jórészt az alapokon keresztül.

E. J.

Forrás: Napi Gazdaság – 2002. december 13.