A leggazdagabbak nem a tőzsdéből élnek

Ez az ábra jól szemlélteti, hogy egy kicsit túlmisztifikált a tőzsdézés szerepe az igazán gazdagok esetében. Ha tényleg egyszerűen és könnyen a legnagyobb hasznot hozó tevékenység lenne a tőzsdézés, akkor a leggazdagabbak vagyona zömmel részvénybefektetések és nem üzleti vállalkozások lennének.

Milyen eszközökkel lehet vagyonra szert tenni?

Milyen eszközökkel lehet vagyonra szert tenni?

A közhiedelemmel ellentétben a leggazdagabbak nagy része nem kezdő tőzsdézőként, hanem egy vállalkozás indításával indult el a vagyonosodás útján. Őket azok követik a Forbes listája szerint, akik vagyonokat örököltek.

Természetesen a világ milliárdosainak van tőzsdei befektetése, de ők inkább akkor fordulnak a tőzsde világához, amikor már van vagyonuk. A vagyonuk vásárlóerejének megőrzése a fő céljuk a tőzsdei befektetésekkel.

Ha milliárdosok akarunk lenni, koncentráljunk a vállalkozó szellemünkre, és olyan dolgot állítsunk elő, amire szüksége lesz a világnak. Miután felépítettük a vagyonunkat, tőzsdére léphetünk. Magyarországon is lassan 30 éve lehet tőzsdézni, mégis a leggazdagabbak nem a parkettről kerülnek ki.

Érdemes ezt átgondolnia annak is, aki tartósan kiemelkedő hozamokra számít a tőzsdén.