A teremtés koronái

A Biblia szerint Isten az ember megteremtésével fejezi be a genezist, majd megpihen. A teremtés ezzel nyeri el végső célját, mi adunk értelmet az egésznek, mi kaptuk a kitüntetett szerepet. Mi vagyunk a teremtés koronája.
A teremtés története azonban a valóságban nem ért véget. Egy új, korábban soha nem látott koronás teremtmény tartja lázban az utóbbi hetekben az egész világot. Mindannyiunkat fenyeget.
A Mátrix egyik híres jelenetében Smith ügynök kifejti Morpheusnak, hogy hogyan is látja ő az emberiséget. Tudvalevőleg Smith ügynök valójában egy számítógépes program, egy mesterséges intelligencia, vagyis külső szemlélőként tud ránk csodálkozni. És hát semmi jót nem gondol rólunk.
Megfigyelése szerint mi vagyunk a Föld rákfenéi. Mi vagyunk a bolygó fertőző betegsége, a vírus, amelyik addig szaporodik ameddig csak a rendelkezésre álló természeti erőforrások teljes felhasználásával mindent elpusztít maga körül, majd tovább áll, hogy újabb területeket hódítson meg és tegyen tönkre.
Smith ügynök véleményében az a zavarbaejtő, hogy nehéz vele vitatkozni. Valóban van hajlamunk a végsőkig kizsigerelni és beszennyezni a természetet, amitől amúgy a saját létünk is függ. Smith ügynök nézőpontjából tehát az elmúlt hetek eseményei inkább a Föld kétségbeesett próbálkozása megszabadulni a szervezetében elszabadult parazitáktól. A bolygónk immunválasza az emberiség jelentette fenyegetésre, amiben a koronavírus az ellenanyag.
Ha a koronavírus nem is tudja kiirtani a fajunkat, de arra jó, hogy a Föld átmenetileg fellélegezzen a szennyezésből és pusztításból, amit mi okozunk számára. Erre egyre nagyobb szüksége van, ha életben akar maradni.
Mindez pedig rávilágít arra, hogy az, hogy ebben a sztoriban ki a vírus és ki viseli a kitüntetést jelentő koronát, csak nézőpont kérdése. Tanuljunk a leckéből.


www.superposition.hu