A változás vírusa

Új év, új fogadalmak. Vagy a régiek ismét. Mert az ember már csak ilyen. Tervez, fogadkozik, de a lényeg, a cselekvés már sokszor elmarad. Pedig krízishelyzetben cselekedni kell. 2020 pedig hozott krízist az életünkbe bőven. Egy icipici organizmus fenekestől fordította fel megszokott (legyünk őszinték, túl kényelmes) életünket. Néhány hét alatt minden megváltozott körülöttünk. Kibillentünk a komfortzónánkból. Reagálnunk kellett. Pedig mi emberek nem szeretjük a változásokat. Mert az nem kényelmes. Mert olyankor többet kell(ene) beletenni a mindennapjainkba. És az olyan macerás. Meg fárasztó. Meg nehéz. Meg hát én úgysem tudom megváltoztatni a világot – halljuk ilyenkor.

De jó hírem van, nem is kell! Nem kell megváltoztatni a világot. Egészen pontosan, nem a világot kell megváltoztatni – hanem magunkat. Mindenkinek csak magával van dolga és felelőssége. „Csak” saját magával. És ha mi változunk, akkor előbb a közvetlen környezetünk, majd pedig a világ is el fog indulni a változás útján. Erre a változásra kínál most kiváló esélyt ez a vírus. A változás vírusa. Nem kértük, de megkaptuk, hát használjuk ki. Hozzuk ki belőle a legjobb(unk)at! Őszintén és jó mélyen nézzünk magunkba, legyünk bátrak és cselekedjünk!

Azt gondolom, aki 2020-ban nem lett jobb ember, az már nem is nagyon lesz. Vagy vár a következő vírusig (krízishelyzetig). Mert ne legyen kétségünk, lesz olyan is. Lesz tehát még új esély, de kérem, ne várjunk addig, változzunk, változtassunk még ma!

Új év, új fogadalmak. Vagy a régiek ismét? Ezúttal hogyan tovább?