Amerika adóssága

Az Egyesült Államok bruttó államadóssága a hét elején átlépte a 31 ezer milliárd dollárt. Most, egy globálisan rossz és amerikai belföldön sem túl fényes gazdasági-politikai pillanatban, amikor a Federal Reserve infláció elleni harca következtében magasabb kamatlábak egyre költségesebbé teszik Washington adósságait.

A novemberi időközi választások kampányhajrájában szépen lehet egymásra mutogatni azzal, hogy az Egyesült Államok államadóssága olyan teher, mintha minden egyes amerikainak 93 466 dollár* személyes adóssága lenne.

De mi az ilyen, egyébként nagyon leegyszerűsített üzeneteket meghagyjuk a spin doktoroknak, és helyette az NKE Amerika Kutatóintézetének vezetőjével, Dr. Mártonffy Balázzsal készített interjúnkat ajánljuk az olvasók figyelmébe.

* Péntek (2022. 10. 07.) reggeli adatok szerint.

Tőzsdei narratíva: merre tovább részvénypiac?

Rég teljesített ennyire gyengén az amerikai részvénypiac. Visszatérhet a bikapiac vagy még mindig medvepiaci ralikkal van dolgunk? Meddig romolhatnak a fundamentumok? Mit implikálnak a tőzsdei árfolyamok? Jósolni nem tudunk, viszont górcső alá vehetjük az aktuális kilátásokat.