Amikor az államháztartásnak fáj a bitcoin mélyrepülése

Salvador a csőd felé robog. A kötvényei idén a legrosszabbul teljesítenek az egész földrészen. Aligha lesz a kriptomániába fektető elnök, Nayib Bukele államának forrása adósságot törleszteni – véli Vakmajom, aki szerint semmi intézményi kontroll nincs a vezető felett, ezért úgy bánik az adófizetőktől elszedett pénzzel, minta az az övé lenne.

Az elnök szokása, hogy Twitter-posztokban jelenti be, hogy mit üzletelgetett éppen. Nos, legutoljára már csak kérdezni merte, hogy hogyan kereskedjen. (Jogos az óvatosság és a felelősségáthárítás, mert könnyen az olyan „nagy emberek” sorsása juthat, akiket a feldühödött tömegek egyszerűen ki szoktak hajítani az elnöki palotáikból.)

Ahogy Bill Gates elmésen megjegyezte a minap: „a kriptovaluták és az NFT-k piaca 100 százalékban a „greater fool theory”-n alapszik”.

Bukele erre a nagyobb hülye szerepre pályázott. Sikerrel.

Hiába van a média teljes kontrollálása miatt egetverő népszerűsége, az államcsőddel járó felfordulást nem lehet majd elhallgatni, az életszínvonal csökkenését azért észre szokták venni az emberek.

Forrás: Vakmajom Facebook-oldala