Jön az amszterdami hegyilevegő

A héten nyílt meg a világ első vízalatti bicikliparkolója Amszterdamban, a főpályaudvar mellett. Hétezer bringa fér el benne, egy napra ingyenes a tárolás, aztán napi 1,35 euró a díja. Nyilván az a cél, hogy a munkába vonattal beingázók kulturált tárolási lehetőséget kapjanak az eddig kaotikus, tömegnyomoros földfelszíni parkolás helyett, és aztán a városba beérkezve tiszta bringára pattanva mehessenek a dolgukra.

Újabb lépés a tiszta levegőjű, 21. századi európai nagyváros felé, amely irányba öles léptekkel halad Amszterdam, hiszen a reptér taxiflottája évek óta 100 százalékban zéróemissziójú, és 2025-től teljesen kitiltják a városból a nem zérókárosanyag-kibocsátású, tehát a dízeles meg benzines taxikat. Nem lesz az, hogy a taxisok a városba bepöfékelve furikázhatnak, vagy csak úgy járathatják a motort. Tessék elektromosra váltani vagy pedig bringázni!

Jön az amszterdami hegyilevegő. A jövő sokkal tisztább lesz, amitől a nagyvárosok – ha lehet – még jobban felértékelődnek, mint lakóhelyek. Ahol ilyen helyen parkol a bringa, az menő hely!

Forrás: YouTube

Forrás: Vakmajom Facebook-oldala

A világjárásban az az érdekes, hogy már nem érdekes

A globalizáció évekkel ezelőtt eljutott arra a fokra, hogy globálisan megszűnt „Big Deal-nek”, óriási nagy dolognak lenni.

Ez egy véleménycikk, amely nem feltétlenül tükrözi a HOLDBLOG szerkesztőségének álláspontját.