Az Apple újítása: Made-in-India iPhone

Ma este mutatja be az Apple az újgenerációs iPhone-modelleket és több újdonságra is számíthatunk.

Miután 2022-ben megszavazta az Európai Unió az USB-C csatlakozó kötelező használatát, mindenki tudhatta, hogy a 2023-as iPhone modellek már ilyennel érkeznek majd. Azonban egy friss Bloomberg-bejegyzés szerint még egy újítással készül az Apple.

A Bloomberg azt állítja, hogy az Apple Indiában összeszerelt készülékeket fog árulni már a bevezetés napján, amely egy mérföldkő lesz a Made-in-India rendszer számára.

Az Apple még mindig Kínából szerzi be iPhone-jainak jelentős részét, és ez az első alkalom, hogy Made-in-India telefonok szerepelnek a bevezetés napján. Tavaly az Apple csak hetekkel a bemutató után kezdte meg az iPhone 14 okostelefon gyártását az ázsiai országban.

A vállalat 2017-ben indította el az iPhone-ok gyártását Indiában, az Iphone SE modellel, majd az indiai kormánnyal együttműködve azóta folyamatosan bővítették az ottani jelenlétüket.

Apple iPhone 15 Pro Max renderelés több kiszivárgott kép alapján
Forrás: MacRumors

További változásokra is számítunk az új telefonoknál, többek között egy új A17 Bionic chipre a Pro modelleknél és új titánium keretekre is.

Emellett a „pletykák szerint” az elsődleges kamera felbontása jelentősen megnő, 12 MP-ről 48 MP-re. Ezeket a készülékeket az A16 Bionic chipset fogja hajtani, amelyet korábban a tavalyi Pro modellek használtak.

Míg az iPhone 15 standard modellek valószínűleg megtartják a tavalyi árakat, a Pro modellek ára a hírek szerint emelkedik, ami tükrözi a jelentős fejlesztéseket, többek között az iPhone 15 Pro Max esetében az 5x-6x optikai zoomot lehetővé tevő periszkóplencsét.