Az Amazon már szóban is interveniál

Jövő héten kerül sor az Amazon éves közgyűlésére, amin a befektetők a munkavállalók egészségügyi biztonsági kérdéseivel is foglalkozni kívánnak. A téma apropóját az adja, hogy a járvány kitörése óta a cég nyolc dolgozója halt bele a vírusfertőzésbe.

Az Amazon nem tétlenkedett és kommunikációs offenzívát indított a közgyűlés előtt az amerikai médiában. Számos hírcsatorna közölt anyagot a vállalat intézkedéseiről és felelős magatartásáról.

Az anyag szemmel láthatólag jól sikerült, érdemes megnézni!

Mindeközben nemrégiben olvastam az egyik magyar gazdasági portálon, hogy az amerikai részvénypiaci felpattanásnak az egyik fő mozgatórugója a fiatal befektetők (avokádók) hada volt. Ők életük lehetőségét vélték felfedezni a hirtelen jött történelmi esésben. Némelyek még az államtól kapott egyszeri dotációt is részvényekre fordították. Mondanom sem kell, hogy az általuk jól ismert cégeket, brandeket vették, ezek nem mások, mint a széles körben is jól ismert technológiai cégek. Az Amazon videója alapján a vállalatnál is olvashatták a felmérések eredményét a videóanyag elkészítése előtt.