Az első pannóniai olívaolaj

Változó, adaptálódó balatoni kertek: nem csak a télálló pálma terjed, hanem a fagytűrő banán, a gránátalma, az örökzöld magnólia, a kakiszilva, valódi ciprus, törzses yuccák, a füge meg lassan már olyan közönséges, mint az akác, minden harmadik kertben ott van, és törzses fákkal is, szabad állásban, nem csak déli falaknál – olvasható Vakmajom bejegyzésében.

Az enyhébb telekkel, hosszabb vegetációs periódussal olyan mediterrán növények terjedtek el, amelyek 30 éve gyűjtők védett kertjeinek eldugott kincsei voltak csupán, és a kertészek akkor azt tanácsolták, ne is próbálkozz vele, reménytelen.

Minden sokkal szebb és jobb, mint régen, micsoda új változatosság, micsoda pompás növények!

Az egyik északi-parti borász olajfákat ültetett, és a szüretelt bogyókból lett is vagy 2 liter olaja. Megvan az első pannóniai olívaolaj!

Változó, adaptálódó balatoni kertek: nem csak a télálló pálma terjed, hanem a fagytűrő banán, a gránátalma, az örökzöld…

Közzétette: Vakmajom – 2022. augusztus 13., szombat

Forrás: Vakmajom Facebook-oldala

Repülőrajtot vett az idei erdőtűzszezon

Európában. Megvan rá az esély, ha kitart a felmelegedési trend, a mediterrán térségben a “nyári főszezon” a turizmus mellett jelentést nyer az erdőtüzek, a hőhullámok és a hőségriadók terén is.

Ez egy véleménycikk, amely nem feltétlenül tükrözi a HOLDBLOG szerkesztőségének álláspontját.