ETF: a fejlődők Amerikát előzik

A fejlődő piacokra, illetve az Európára koncentráló ETF-alapok remek hónapot zártak januárban – nettó eszközbeáramlás terén biztosan –, miközben az amerikai társaik mérlege nettó eszközkiáramlásba fordult, 2022 áprilisa óta első ízben.

A BlackRock adatai kapcsán a Financial Times már egyenesen globális tőzsdei trendfordulatról írt: a korábban a kiemelkedő részvényhozamaival mozgatórugó Wall Street átadta a stafétabotot Európának (ahol enyhül a recessziótól való félelem), és még inkább a feltörekvő piacoknak (amiknek a dollár gyengülése kedvez).

Tegyük még hozzá az „emerging” sikeréhez, hogy Kína gazdasága kezdi kiheverni a zéró Covid politikát, és ott van India Nagy Lehetősége is, amiről nemrég írtunk.

JOGI NYILATKOZAT

A dokumentumban foglaltak nem minősülnek befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak, befektetési elemzésnek, az abban foglaltak alapján a HOLD Alapkezelő Zrt.-vel szemben igény nem érvényesíthető, azokért a HOLD Alapkezelő Zrt. felelősséget nem vállal.