Befektetések világa 2023 by HOLD – webinárium csütörtök reggel!

Régen – a 2010-es években – minden sokkal jobb volt! Legalábbis ami befektetés és magyar gazdaság. Aztán a Covid-válságtól kezdve minden a feje tetejére állt… – unalomig ismételt sorok arról, hogy „minden rossz!”.

De hogyan legyen nekünk, befektetőknek „minden jó”, amikor a magyar gazdaság gödörben, az infláció pedig még mindig alsó hangon egy nagyobb hegytetőn van, és a forint sem a devizapiaci nagyvad-korszakát éli? Mi versenyezhet a fejnehéz állampapírokkal?

Hogyan keres jó lehetőségeket az értékalapú befektetői szemlélet (egyik) hazai magasiskolájának számító HOLD Alapkezelő? És hogyan talál ilyet akár horvátországi nyaralás közben?

Szeptember 14-én reggel, 8 órától ezekre és sok más kérdésre is választ kapnak olyan gazdasági szakemberektől, mint Zsiday Viktor, Szabó Balázs, Móricz Dániel és Kun-Welsz Edit, a HOLD Alapkezelő „Befektetések világa 2023 by HOLD” webináriumának előadói.

Az ingyenes és online rendezvény házigazdája a HOLD After Hours podcast műsorvezetője, Balásy Zsolt lesz.

A webináriumra ezen az oldalon lehet regisztrálni.

ELŐADÓINK

Szabó Balázs – vezérigazgató-helyettes, HOLD Alapkezelő

Téma: Mit jelent a HOLD-nál a vagyonkezelés? Mi a különbség vagyon- és alapkezelés között? Miben hasonlít és miben különbözik a privát és online vagyonkezelés? 

Móricz Dániel – befektetési igazgató, HOLD Alapkezelő

Téma: Mibe és hogyan érdemes befektetni a magasabb kamatkörnyezetben? Valóban vonzó-e az állampapír? És két év múlva?

„Az elmúlt évtized elképesztően alacsony kamatkörnyezet abnormális időszak volt, és várhatóan jó ideig nem tér vissza. Megváltozott a makrogazdasági környezet, amely a befektetésekre is kihat. Számos strukturális ok (demográfia, deglobalizáció, laza költségvetések, kimerülő munkaerőpiaci tartalékok) miatt az infláció és a kamatok is magasabb szinten stabilizálódhatnak. Így a magyar államnak is magasabb kamatokat kell ígérnie…

Az új prémium állampapír hozama nem tűnik vonzónak annak fényében, hogy az amerikai inflációindexált tízéves kötvények 2 százalékos éves reálhozamot ígérnek. De ez csak egy példa.”

Zsiday Viktor – portfóliókezelő, HOLD Alapkezelő (Citadella Befektetési Alap)

Téma: Mekkora gödörbe került a magyar gazdaság? Mi lesz a forinttal?

„Az elmúlt évtizedben a magyar gazdaság hatalmas hátszélben tudott fejlődni, de a növekedést akkor támogató tényezők mára kifogytak. Nagy kérdés, hogy ebben a helyzetben hogyan tudunk fejlődni, különösen, hogy egyre inkább kicsúszóban vagyunk az Európai Unióból. Az is kérdéses egy ilyen helyzetben, hogy a hazai deviza meddig marad fenn és milyen pályát fog bejárni.”

Kun-Welsz Edit – portfoliókezelő, HOLD Alapkezelő

Téma: Hogyan keres jó befektetéseket a HOLD? Mi tetszik nekünk egy kevesek által ismert részvényben és ennek mi köze a horvát nyaraláshoz?

„Nálunk, a HOLD-nál a befektetések keresése során kulcsfontosságú a régiós szakértelem: olyan területeken kutatjuk a részvényeket, ami közel áll hozzánk, amely megértéséhez megfelelő eszköztárral rendelkezünk, és amivel kapcsolatban értékes tudást tudunk felhalmozni.

Ezekkel az erőforrásokkal felvértezve végezzük az elemzéseket és szúrjuk ki a félreárazott, fundamentális szemlélettel vonzó befektetéseket. Ennek az egyik ékes példája a (többek között) horvát turizmusnak kitett Adris volt, amely esetében égbekiáltó értékelési furcsaságokat tapasztaltunk.”

MODERÁTOR

A Webinárium mederben tartásáról a HOLD After Hours podcast műsorvezetője, Balásy Zsolt portfóliókezelő (Beat Alap) fog gondoskodni – meg nem erősített információink szerint Zsolt magához képest már-már komfortzónán túlian kivételes komolysággal készül a házigazdaságra.

Befektetések Világa 2023 by HOLD regisztrációs felület ezen az oldalon.