Csak akkor jöhet a géntechnológia, amikor életeket ment

Amikor a géntechnológia életeket ment, akkor jöhet, amikor csak a környezetet és a klímát óvja, akkor zöld halál rá.

A növényi húspogácsákat gyártó Impossible Foods igazi zöld nagyágyút szerződtetett le az igazgatóságba, Christiana Figueres-t, aki korábban az ENSZ klímafeje volt, a párizsi klímatanácskozást is ő vezette.

A növényi eredetű húsutánzatokkal, amelyek nyilván csökkentik az emissziót, mert ugye a növények nem böfögnek, mint a marhák, és ezért szeretik a klímazöldek őket. A húsevők lassan már az egyes számú közellenség kategóriájába esnek, az a fő gond, hogy sokkal drágábbak, akár kétszer annyiba kerülnek, mint a húsból készültek. Lejjebb kéne szorítani az árat a versenyképességhez, ehhez jönnek képbe olyan új vívmányok, mint a génnemesített szója, ami olcsóbban állítható elő kisebb környezeti terhelés mellett, tehát olcsóbb lenne tőle a műhús. És itt a bibi, sok zöld szervezet merő tudományellenességből elutasítja a génnemesítést, az EU se nagyon szereti engedélyezni az ilyen produktumokat, miközben azok sok esetben segítik a károsanyag-kibocsátás, és általában a környezeti terhelés csökkentését, tehát klímabarátok. A zöldeknek racionálisan gondolkodva óriási génnemesítés rajongóknak kéne lenni.

Na pont ezért szerződtettek le a céghez ilyen tekintélyes környezetvédelmi szakembert, hogy ezeket a génnemesítéses babonákat megtörjék. Történik mindez egy pandémia idején, amikor a legfejlettebb nyugati vakcinák igenis használják a legfrissebb géntechnológiákat az emberiség legnagyobb üdvére. Csoda, hogy azok ellen nincs felszólalás, sőt, az EU a nyáron éppen azért függesztette fel az ún. anti-GMO szabályozást, hogy az új stílusú vakcináknak, mint a Pfizer-BioNTech, vagy a Moderna, teret engedjen… Még szerencse, hogy amikor életeket lehet menteni a tudomány legfrissebb vívmányaival, akkor felülkerekedik a józan ész a tudományellenes hisztériával szemben. Hogy valami haszna is legyen ennek az egész covid19 mizériának, pikk-pakk megtörte az EU doktriner géntechnológia ellenességét, mint a gorilla a szál ropit.

“Some COVID-19 vaccines and treatments already being developed may be defined genetically modified organisms (GMOs) and are thus covered by the relevant EU GMO Directives. As national requirements to assess the environmental risks of clinical trials on medicinal products that contain or consist of GMOs vary considerably across member states, a derogation from these rules is needed to avoid significant delay in developing life-saving vaccines and treatments.”

Forrás: Vakmajom a Facebookon