A családi stratégia gyakorlati megvalósítása

Örökös dilemmák. Minden szülő elfogult saját gyerekeivel kapcsolatban. Olykor pozitívan, olykor negatívan diszkrimináljuk őket. Az pedig egészen biztos, hogy teljesen objektívnek lenni családtagjainkkal és eleve családunk működésének dinamikájával kapcsolatban rendkívül nehéz, mondhatni lehetetlen feladat.

Amikor saját tulajdonú cégükben kell átgondolnunk, hogy mi történik majd utánunk, pontosan erre a feladatra kell vállalkozzunk. Akár szeretnénk, akár nem, ez a feladat idővel eljön, akkor is, ha foglalkozunk vele, és akkor is, ha nem. Szerencsére sokféle nemzetközi gyakorlat létezik már ma is, ami segíthet nekünk e folyamatban. A családi alkotmány, illetve családi stratégia alkotásának módjait az előző epizódban át is beszéltük. Ebben a részben pedig a kitűzött stratégia megvalósításáról hangzik el jónéhány hasznos gondolat.

Azért különösen érdekes ez az epizód, mert valós életből vett, ténylegesen megtörtént eseteket dolgozunk fel benne. Akár jól, akár rosszul végződött az eset, meggyőződésem, hogy sokat tanulhatnak belőle hasonló dilemmákkal rendelkező nézőink.

Hasznos időtöltést kívánok a soron következő epizódhoz!

Ha visszajelzése, építő javaslata lenne az elhangzottakkal kapcsolatban, kérem küldje el gondolatait a privatvagyonkezeles@hold.hu e-mail címre.

Gazdasági társaságok örökös dilemmái

Ha Ön családi céget alapított a múltban, esetleg néhány baráttal, családdal együtt tulajdonosok egy társaságban, vagy ilyen céget terveznek alapítani, nem utolsó sorban ilyen alapító vagy tulajdonos gyereke, házastársa, akkor ez az epizód Önnek szól! A legutolsó esetben szinte kötelező!