Csökkenő forgalmazási jutalék a Concorde alapoknál

A piacon általánosnak tekinthető jutalékstruktúra irányában mozdult el a Concorde Befektetési Alapkezelő az általa indított alapokat illetően. A forgalmazói jutalékok csökkentése mellett más feltételeket is úgy alakítottak, hogy az anyacég Concorde Értékpapír Rt. által újonnan megcélzott kisbefektetők számára is elérhetőbbek legyenek a termékek.

A Concorde 2000 esetében az eddig meglehetősen merev visszaváltási feltételeket finomították. Eddig az azonnali visszaváltás esetén 2 százalékos forgalmazási jutalékot kellett fizetni, s 10 nappal korábbi bejelentéskor számoltak fel piacinak mondható 0,5 százalékot. Most egységesen 0,5 százalék, minimum 500 Ft lett a visszaváltási jutalék, hasonlóan a Concorde Fedezeti Alaphoz. A minimális vételi megbízás 50 ezer forint alaponként, s ez az alapkezelő tájékoztatása szerint előrevetíti, hogy a jelenleg 100 ezer forint névértékű, 153 ezer forint feletti egy jegyre jutó nettó eszközértékkel rendelkező alap befektetési jegyeit a jövőben 1 forint névértékűre változtatják. A splitre várhatóan a dematerializálást követően kerül majd sor.

Az alapkezelő egyidejűleg letétkezelőt váltott a Pénzpiaci Alapjánál, 2000. január 1-jétől a Raiffeisen Bank Rt. veszi át a letétkezelői feladatokat.

Forrás: Portfolio.hu – 1999. december 27.