Dénes Ferenc és a Szuperliga

Két napig “létezett” Szuperliga, hogy aztán elsöpörje a… népharag? Pár szurkoló haragja? Médiaharag? A futballpolitika haragja? Dénes Ferenc, a Real Madrid elnökével egyetértve úgy véli, hogy egy nagyon hangos kisebbség volt az, akik hangját felerősítették bizonyos érdekcsoportok és ez váltotta ki a gyors és furcsa szétesését a legerősebb európai klubok és az amerikai, profitorientált sportgazdasági kultúra ezen szövetségének.

Dénes Ferenc szerint az eset nemcsak az európai és az amerikai sportmodell és a sportról való gondolkodás közti különbséget példázza jól, de a sport értékválasztási problémáira és azokra az európai gazdasági, politikai és társadalmi problémákra is rávilágít, amelyek miatt Európa az élet más területein is egyre inkább veszíti el az egykor vezető szerepét.

Szóval miért választotta Európa a megszokott urambátyám világot a szurkolók (a fogyasztók) érdekeit sokkal jobban kiszolgáló amerikai liga modell helyett és le kell-e mondanunk a Szuperligáról? Többek közt ezek a kérdések is megválaszolásra kerülnek a Hold After Hours különkiadásában, ahol Dénes Ferenc, sportközgazdásszal Balásy Zsolt, a Hold Alapkezelő elemzője beszélgetett.