A jól kereső, képzett nő nem “oldalborda” többé

Egyre több nő keres ugyanannyit vagy többet a házasságban-kapcsolatban, mint a férfi partner.

És ahogy a nők között egyre több a diplomás, jól kereső, pénzügyileg teljesen független (aki amúgy nem is feltétlenül házasodik meg… anyagi szükségből biztosan nem, hiszen nem szorul rá, és egyre nehezebben is talál magához képzettségben illő partnert), úgy fog ez a jelenség egyre terjedni. Hiszen a fiatal diplomások között a legtöbb fejlett országban már jelentős többségben vannak a nők. A magasan képzettek pedig többet keresnek, ergo egyre több olyan kapcsolat lesz, ahol a nő képzettebb, ergo többet keres.

Ez az igazi emancipáció, és felszabadulás az anyagi függésből.

A jól kereső, képzett nő nem “oldalborda” többé. Megáll a saját lábán. Minimum egalitárius kapcsolatot igényel, anyagi értelemben is. Teljes egyenjogúságot. Pár évtized, és az ilyen statisztikáknak semmi értelme nem lesz, mert semmi furcsa nem lesz abban, hogy a jövedelmek csak a képzettségtől, rátermettségtől függnek, a nem nem számít. Irreleváns. A normális a nemvakság.

Többet keres egy okos és képzett nő? Mi ebben a furcsa és említésre méltó? Alap. És helyes. És a folyamat óriási erőforrásfelszabadulás a társadalom egésze számára, nagyban hozzájárul az általános prosperitáshoz.

Éljen a sokat kereső, anyagilag teljesen önálló nő!

Forrás: Vakmajom Facebook-oldala

Ez egy véleménycikk, mely nem feltétlenül tükrözi a HOLDBLOG szerkesztőségének álláspontját.