Tízévnyi uniós pénzeső és a magyarok életszínvonala

Mennyit fogyasztanak az európai polgárok, ha az egyes országok árszínvonalát is figyelembe vesszük egy olyan skálán, ahol az EU átlaga 100?

A magyar helyezés ebben (is) siralmas, csak a bolgár polgár tud kevesebbet költeni az egész EU-ban. Tíz évnyi óriási EU-pénzeső egyszerűen nem emelte meg a polgárok Unión belüli relatív életszínvonalát.

„Főleg betonba és stadionba ment, nem iskolába meg kórházba.”

És azt is látni kell, hogy lehet ennél rosszabb: az EU környékén lévő, azon kívüli országok, mint Szerbia, Bosznia vagy Moldova, ebben mutatóban az EU átlag 40-50 százalékán állnak csupán, nem 72 százalékon, mint Magyarország. Tehát az EU-ból való kilépés logikusan az ő fejlettségi szintjünkre való visszaesést, körülbelül 30-40 százalékos további életszínvonal-csökkenést jelentene, halálbiztos öngyilkosság, és még a róla való beszéd is az, mert könnyen megvalósítja önmagát, ha elterjed, hogy lesz Huxit, a tőke akkor nem jön ide, és az maga a Huxit.

Az EU-n, a közös piacon kívül tényszerűen nincsen jólét a régióban, csak az EU-tagok prosperálnak. Ha meg valahol nem érzékelni ezt, annak belső oka van.

Forrás: Vakmajom Facebook-oldala

Ez egy véleménycikk, mely nem feltétlenül tükrözi a HOLDBLOG szerkesztőségének álláspontját.