Nem hülyék, itt még magas tagsági díjat is érdemes fizetni

„Minden múltból nézve egy csoda” az EU-tagság és a közös piac. Ahogy Vakmajom írja: Mennyi fantasztikus ország és város, mennyi lehetőség.

Nyilvánvalóan brutális előnyökkel jár az EU tagjának lenni. Mindenkinek. Nem csak a szegénynek, aki támogatást kap a közös kasszából, az mellékes előny, a gazdagnak is, nem véletlen fizet be a kasszába az ultragazdag Svájc és Norvégia súlyos eurómilliárdokat, hogy közös piac részesei lehessenek.

Nem hülyék, itt még magas tagsági díjat fizetni is érdemes,

akkora értéke van a világ legnagyobb közös piacában benne lenni, hátha még puszira eurómilliárdokat vágnak hozzád, nem is kéne a támogatósdi, anélkül is megérné.

Az adott ország lakosságának hány százaléka gondolja, hogy az EU-tagság előnyös a saját országára nézve. Forrás: Eurobarométer

És ami a furcsa és szokatlan, ezt az evidenciát a polgárok elsöprő többsége át is látja, minden egyes tagállamban. Most olyan „járulékos” hasznokról ne is beszéljünk, hogy a tagállamok milyen békében tudnak élni egymással, és a belső határok megszűnése, a szabad mozgás joga, mennyit segített ebben, mennyit csitított a múlt kezelhetetlen ellentétein, teljesen elképzelhetetlen a tagállamok közötti háború.

Minden múltból nézve ez egy csoda. És ott élsz, ott dolgozol, ott vállalkozol a kontinensen, ahol akarsz, micsoda értékű egy jog, te atyaég, és mekkora közös értéket teremt, hogy mindenki oda megy a tudásával és tehetségével, ahova akar és tud, nincs beleragasztva a nemzetállam-falujába.

Mennyi fantasztikus ország és város, mennyi lehetőség.

Forrás: Vakmajom Facebook-oldala

Ez egy véleménycikk, amely nem feltétlenül tükrüzi a HOLDBLOG szerkesztőségének álláspontját.

Borítókép: Balint Szentgallay/NurPhoto via Getty Images