Godzilla és Mechagodzilla immár a tőzsdéken harcolnak egymással

Adva van egy, az emberiséget fenyegető szörny (Godzilla, made in Japan) aki ellen megalkotják a mesterséges ellen-szörnyet (Mechagodzilla).
Az ő harcukról szól a film, amelynek 1974 óta már több folytatása is megjelent. Ugyanilyen hatalmas erők küzdenek ma a világ tőkepiacain.

dinolaci120326

A mélyből felbukkanó mutáns (azaz káros közvetett emberi tevékenység miatt génmódosult) szörny a hitelválságot követő „deleveraging”, magyarul hiteliszony okozta gyenge növekedés, míg az ember, azaz a jegybankárok által közvetlenül létrehozott hatalmas ellenszörny a negatív reálkamatszint.
A recesszió szélén való billegés állandó negatív hírfolyammal látja el a pénzügyi sajtót, s az ebből adódó rossz befektetői hangulat  időről-időre nyomás alá helyezi a piacokat.
Ugyanakkor a nullához tartó globális kamatkörnyezet és a negatív reálkamatok okozta lassú, de folyamatos veszteségek arra ösztönzik a biztonságos eszközökbe menekülőket, hogy ismét kockáztassanak és felvegyék a harcot  félelmetes Godzillával.

Váltakozó sikerességgel fog folytatódni a küzdelem, amely nem lesz rövid. A filmvilágban már a harmadik felvonásnál tartunk s attól tartok, hogy a piacokon is átélünk néhány epizódot. Egy rövid befektetői állásfoglalás: Szerintem a most folyó menetben éppen Mechagodzilla áll nyerésre.

Film trailer :
https://www.youtube.com/watch?v=ohusvs9ZITY

Rövid leírások a szereplőkről:
https://filmvilag.hu/xista_frame.php?cikk_id=5406
https://blockbusters.blog.hu/2009/02/07/godzilla_vs_mechagodzilla_ketszer