Hétvégi cikkajánló

Holdblogról ajánljuk

A turizmus továbbra is romokban, már csak 2021-es újraindulásban reménykedhetünk. A cikk végén egy kérdőívben mondhatja el véleményét, hogy Ön mikor utazna legközelebb.

A kegyetlen, profitorientált tőkepiaci játszmákban, amit valaki megnyer azt valaki elveszíti. Mégis számos befektető bevállalta a várható veszteséget egy társadalmilag hasznos, de pénzügyileg nehezen megtérülő projekteket kivitelező vállalat részvényének megvásárlásával.

Zsiday Viktor a magyar járványkezelésről írt cikkében bemutatja, hogy a fő fókusz nem a halálozási számok minimalizálásán volt, hanem a gazdaság életben tartásán.

Megállt a sok éve tartó árcsökkenés a laptop és számítógépes alkatrészek piacán a home office hatására, idén először lehet drágábban vásárolni a tavalyi árakhoz képest. Nyertes cég: NVIDIA

Massay-Kosubek Zoltán, az EPHA egyik vezetője Alapblognak adott interjújában rávilágít, hogy a légszenyezettség, az állat és növényvilág ritkulása, valamint a gyógyíthatatlan bacilusok sokasodása összefüggő tényezők melyek az emberi létet veszélyeztetik.

A vírus egyik legnagyobb nyertese a Zoom, hihetetlen magas szorzón forog, pedig nehéz elképzelni további növekedést a cégben. Itt az idő shortolni?

Tovább a cikkhez
PODCAST ajánljó

Hogyan adóztassunk tech cégeket, lehet-e 30% az ÁFA és egyéb adózási témákban kérdeztük Radnai Károlyt, az Andersen vezetőjét.

HOLD Deep Value, FANG jelentések, budapesti lakásárak és még sok más témát érintettek podcastereink.

Tovább a cikkhez
Gazdaság

Biden győzelem esetén az olajárak tovább eshetnek és megindulhat a várva várt kizöldülés az energia szektorban.

Egyórás videóinterjús elemzés Aswath Damodarantól, a Covid-19 válság tőkepiacokra gyakorolt hatásáról.

Erdogan kirúgta a török jegybank vezérét, aki kamatot akart emelni az elszálló líra stabilizálása érdekében.

Sok amerikai elvesztette a bizalmát a demokráciában, erre építi startégiáját Trump, amikor nem fogadja el a vereséget.

Tovább a cikkhez