Hétvégi cikkajánló

Holdblogról ajánljuk

Interjú Peter Chatvell-lel, a Mizuho befektetési bank stratégájával, aki szerint készpénznek vehető a dollár drasztikus gyengülése, mert Biden infrastrukturális beruházásait a Fed töménytelen dollárnyomtatással fogja finanszírozni.

A klasszikus bankokat már csak állami szubvenciók kihasználására alkalmazzuk? Mi lesz így veled itthon fintech?

Hiába nem nyert elsöprő többséggel Biden és hiába vannak kisebbségben a demokraták a szenátusban, mégis reménykedhetünk a tech-óriások szabályozásában.

Mi lesz most a tőzsdékkel az amerikai elnökválasztás után? Zsiday Viktor és Cser Tamás összefoglalója.

Tovább a cikkhez
PODCAST ajánljó

Jól időzített Zoom short, elhúzódó amerikai elnökválasztás, vírushelyzet és alapjövedelem mellett, rengeteg egyéb téma kerül szóba eheti podcastünkben.

Hold After Hours podcast különkiadás, melyben adózási témákról beszélgettünk Radnai Károllyal, az Andersen vezetőjével.

Tovább a cikkhez
Tőzsde

Ezeket a „zöldüléssel” kapcsolatos részvényeket ajánlják a piaci szereplők most, hogy Bident megválasztották és újra a megújulókra helyeződik a hangsúly Amerikában.

Vihar előtti csend? A dollár úgy tudott viszonylag stabil maradni, hogy a Fed jelentős mértékben lazít, a költségvetési hiány rekordméretű, a koronavírus-válságot félrekezelték és az elnökválasztás is döcögősre sikerült. Ilyen környezetben a dollár ereje igencsak meglepő.

Mi az irracionális kisbefektetők szerepe a piacon és milyen helyzetben tudják felülteljesíteni a professzionális racionálisan gondolkodó befektetőket

Tovább a cikkhez
Gazdaság

Sebastian Kurz már Macron előtt elkezdte korlátozni az iszlamista szélsőséges szervezeteket hazájában. Ez lehet a Nyugat-európai modell?

Tovább a cikkhez