Hétvégi cikkajánló

Holdblogról ajánljuk

A koronavírus válság hatására számos országban az alapjövedelem bevezetésére irányuló kísérletezési lehetőségek indultak . De mik a buktatók?

Letaszítja-e a klasszikus GTA 5-t a világ legdrágább játékának trónjáról, a CD projekt új slágerterméke, a Cyberpunk 2077?

Kannabisz hírek Amerikából: a széleskörű társadalmi elfogadottság és a sorozatos szabályozói engedélyezések hatására egy új eszközosztály jelenik meg a piacokon.

A román választások eredményeképpen egy befektetőbarátabb környezet alakulhat ki, melynek a helyi részvények lehetnek a nagy nyertesei.

Orosz-török párhuzam: Hallgassunk-e egy kormánypárti vezető politikus befektetési tanácsára empirikus tények alapján? Semmiképp…

A keresleti oldal után, Szabó Dávid a bitcoin és az arany kínálati oldalát is megvizsgálja. Jobb-e a digitális arany a hagyományos fizikainál?

Tovább a cikkhez
Podcast ajánló

Balásy Zsolték november végi adásukban a rossz híreket és a korrekciót várják a tőzsdéken, szóba kerül továbbá a Tesla, Bitcoin, és az arany is.

Tovább a cikkhez
Tőzsde

Az ambíciózus Disney tervek 230 millió előfizetővel számolnak 2024 végére, ami komoly propblémákat okozhat a jelenleg egyeduralkodó Netflixnek. Short NFLX?

A kínai kötvénypiac egy időzített bomba: néhány állami cég kötvény defaultja megrázta a piacot és eltűnni látszik a befektetői bizalom, hogy minden zombicéget életben tart a pártállam.

Tovább a cikkhez
Gazdaság

A legfontosabb befektetői kérdés a jövőre nézve: visszatér-e az infláció a vírushelyzet lecsengésével?

Merkel túl engedékeny volt a lengyel-magyar vezetéssel, annak érdekében, hogy elkerülje az EU-s költségvetés vétóját.

Itt a vakcina, de a neheze csak most jön. Az amerikai lakosság 15%-át lehet beoltani 6 hónap alatt, ami korántsem elég a járvány teljes megfékezéséhez. További hullámok várhatók?

Tovább a cikkhez