Hétvégi cikkajánló

Holdblogról ajánljuk

Amerikában legalább 10 éve tulajdonképpen egyfolytában szárnyal a tőkepiac. John Mason, a Wharton School tanára, korábban Fed közgazdász név szerint Ben Bernanke-t, a Fed korábbi elnökét sejti e mögött.  Bernanke valóban a tőzsdevilág szentje lenne?

Visszafogottan szólva is nem sok jó vár az emberiségre a következő két évtizedben. Emily Taylor brit  információs szakértő, a kibernetikai hírszerzés oxfordi kutatója egy interjú keretében fejti ki véleményét a National Intelligence Council társadalmi jelentéséről.

A volatilitás sokszor a legnagyobb alapokat is megtréfálta már a történelem során. Cikkünkben összeszedtünk néhány példát a legnagyobb bukásokra.

Tovább a cikkhez
Podcast ajánló

Mely cégek árfolyamalakulását volt érdemes figyelni a héten? Jönnek a VIX shortosok? Az ezekhez hasonló gazdasági témák mellett, podcastereink a héten is megvitattak olyan közéleti kérdéseket, mint Fülöp herceg halála és a pánikmédia.

Egy friss beszélgetés Kahneman és Harari között olyan globális trendekről melyek az emberiséget formálják.

Tovább a cikkhez
Gazdaság

A modern közgazdaságtan a newtoni fizikára épült, azonban eljött az idő, hogy átlépjünk a kvantumvilágba.

20 év óta először fog nőni idén a szélsőségesen szegények száma, amit szintén a Covidnak „köszönhetünk”.

A rekord pénznyomtatás és a fiskális stimulus inflációt generál kivéve, ha az emberek nem elfogyasztják az extra bevételt, hanem adósság-visszafizetésre használják.

A pénz valóban boldogít, de csak éves kb. 28 millió forint bevételig, tehát a 29. millió már nem okoz többletörömet a Nobel-díjas kutatók szerint.

Tovább a cikkhez
Tőzsde

Eljött David Booth value befektető ideje, ömlik az általa kezelt ETF-be a pénz: 1 milliárd dollár 4 hónap alatt.

Tovább a cikkhez