Hétvégi cikkajánló

Holdblogról ajánljuk

Milyen hatással lehet befektetéseinkre, ha megfordul az elmúlt évtizedek dezinflációs folyamata? Ha kíváncsi, hogy mi szól az infláció elől részvényekbe való menekülés mellett és ellen, olvassa el cikkünket!

Mit kell tenni a vállalatoknak, hogy megfeleljenek a nettó karbon-semlegességnek? Hogy állnak jelenleg a legnagyobb szereplők? Összeszedtük, amit a Net Zero Initiative vállalati oldaláról tudni kell.

Mindennapi emberek számára is elérhető közelségbe kerülhet az űrutazás? Mely cégek lehetnek az elsők az iparágban és mire érdemes figyelni befektetői szemmel?

Zsiday Viktor a gazdaságpolitikai áttörésről, avagy mi lesz a következménye, ha végérvényesen is velünk marad a Modern Monetáris Elmélet.

Tovább a cikkhez
Podcast ajánló

Rengeteg izgalmas témát vitattak meg podcastereink ezen a héten is, mint az ESG szabályozás, az egészségügyi szektor, a turizmus és a SPAC vállalkozások. A műsort ezúttal két vendég is színesíti Kun-Welsz Edit és Dénes Ferenc személyében.

Tovább a cikkhez
Gazdaság

A legnagyobb klubok egy szuperliga létrehozásával akarják betonbiztossá tenni pozíciójukat, de ehhez a szurkolóknak és az UEFA-nak is van egy két szava.

Az a jegybankár, aki örül a bitcoinnak olyan, mint a taxis, aki örül az Ubernek. Lázas igyekezetben a jegybankok, hogy létrehozzák saját digitális pénzüket.

Csak akkor nem jelent gondot az államadósság, ha az adósságra fizetett kamat kisebb, mint a GDP növekedése. Vajon a jövőben ez így lesz?

Ne csak akard a boldogságot, dolgozz is meg érte!

Tovább a cikkhez
Tőzsde

A Robin Hood sztori: hogyan tették ellenálhatatlanná a tőzsdei kereskedést a mindennapi emberek számára?

Tovább a cikkhez