Hétvégi cikkajánló

Holdblogról ajánljuk

Reneszánszukat élik napjainkban a „biankó csekk cégek” utódjaiként ismert SPAC-ok, de sokan szkeptikusak velük kapcsolatban. Az egymillió dolláros kérdés az, hogy annak ellenére, hogy évtizedek óta léteznek, miért pont most terjedtek el, és mi lehet a sorsuk?

Peter Schiff ismételten temeti a dollárt, de ezúttal ezt összefüggésbe hozza az általa szemfényvesztésnek tartott kriptovaluták szárnyalásával. Alapblognak adott interjújában kifejti szerinte, hogyan borítja fel a Fed a világ teljes pénzügyi rendszerét.

20 év alá csökkent az S&P500 indexben egy-egy vállalat által eltöltött évek átlagos száma, és az Innosight tanácsadó cég becslése szerint, ez az évtized végére 14 év lehet. Hogyan értelmezzük ennek fényében világ leginkább követett tőzsdeindexét?

Tovább a cikkhez
Podcast ajánló

Gyengül a forint? Mit gondol Charlie Munger a Robinhooderekről? Az olaj lesz az alternatív energia? Érdemes részvényeket venni a jelenlegi gazdasági helyzetben? Többek között ezekre a kérdésekre is választ adnak podcastereink a legújabb HAH adásban.

Tovább a cikkhez
Gazdaság

Az elektromos autózás és a dekarbonizáció korában a réz lesz az új arany.

Új csúcson a réz árfolyama, eljött a nyersanyagárak szuperciklusa? Infláció mindenhol, menekülni kell a fix alacsony hozamú eszközökből?

Mi lesz, ha véget ér a pénzeső? Összeomlik a kriptopiac? Összeomlik a tőzsde?

Tovább a cikkhez