Hétvégi cikkajánló

Holdblogról ajánljuk

A világ vezető ingatlanpiaci platformjának kutatási vezetőjét, Richard Donnellt arról kérdeztük, hogy tartós lehet-e a trend, hogy a nagyvárosok szűkös lakásaiból, a tágasabb, élhetőbb agglomerációkba költöznek az emberek.

Elgondolkozott már, hogy élete során a munkabérként, vagy az egyéb formában kivett jövedelem a kedvezőbb Ön számára? Cikkünkből kiderült, hogy melyik megoldással jár jobban!

A bitcoinon elért nyereség nagyobb részét tarthatja meg ezentúl a kedvezőbb adózási feltételeknek köszönhetően. Ha szeretné tudni, hogy pontosan mennyit is kell befizetni a kriptovalután szerzett jövedelemből, olvassa el a témában írt összefoglalónkat!

Az üzleti utak nélkülözése mellett nem csak környezetvédelmi, de anyagi okok is szólnak. A légitársaságok és a konferenciák megtartására kiépült turisztikai egységek viszont nagy elszenvedői lehetnek ezen szegmens kiesésének.

Meglepő bejelentést tett az MNB alelnöke! Móricz Dániel, a HOLD befektetési igazgatója kifejti mi lehet a háttérben.

Tovább a cikkhez
Podcast ajánló

A héten Zsolt, Szabó Dávid és Móricz Dániel többek között az inflációról és a jegybank lehetséges lépéseiről beszélgettek a HOLD After Hours-ban.

Tovább a cikkhez
Gazdaság

12 milliárd dollárt égetett el Henry Ford száz évvel ezelőtti megérkezése óta az autógyártó brazíliai egysége. Milyen folyamatok álltak a háttérben és miért fordul a legtöbb versenytárs is inkább egy másik összeszerelőország, Mexikó felé?

Több, mint kétszeresére nőtt az infláció áprilisban az Egyesült Királyságban. Bár a jegybank inflációs célját még így sem üti meg az áremelkedés szintje, de sokan attól tartanak, hogy eszkalálódhat a helyzet a következő hónapokban.

Tovább a cikkhez
Tőzsde

„A kisbefektetők kaphatják a legnagyobb ütést, egy tőkepiaci korrekció esetén.” Ben Inker a GMO eszköz allokációért felelős vezetője negyedéves levelében leírja, hogyan védekezhetünk a buborék, az egyre nagyobb valószínűséggel bekövetkező, kipukkadása esetén.

Hihetetlen volatilitást figyelhettünk meg a héten a kriptovaluták piacán, többek között Elon Musk bejelentésének köszönhetően. Ha lemaradt a hét legfontosabb kriptopiacot érintő eseményeiről, olvassa el a következő cikket!

Tovább a cikkhez
ÉRDEKESSÉG

A TikTok-ot is tulajdonló Bytedance társalapítója és vezetője, hátralép a cég irányításától, hogy a hosszú távú startégiával törődjön. Mivel tölti majd az idejét a 38 éves milliárdos?

Tovább a cikkhez