Hétvégi cikkajánló

Holdblogról ajánljuk

Salvador elsőként nyilvánítja hivatalos fizetőeszköznek a bitcoint. Egyedülálló helyzetről beszélhetünk, vagy a szegényebb, elmaradottabb régiókban valóban gyorsabban utat törhet a blockchain technológia?

Hogy lett a világ legjelentősebb devizája a dollár, és miért rendelkezik az USA emiatt döntő befolyással a globális monetáris rendszer fölött?

Agresszív értékesítési célok és számtalan csalás a végrehajtás érdekében. A Wells Fargo története a mai napig nem közismert hazánkban, pedig hasonló minták egyre inkább fellelhetőek számos itt működő vállalkozásban is.

Tovább a cikkhez
Gazdaság

A ProPublica által folytatott nyomozásból kiderült, mennyi adót is fizettek a leggazdagabb amerikaiak az elmúlt években.

A környezet megóvásának előtérbekerülésével az egyik leginkább veszélyeztett szektor a divatipar. Bizonyos márkák darabjai ennek ellenére a mai napig nagyrészt műanyagból készülnek!

Tovább a cikkhez
Tőzsde

Tovább nő az ESG alapok népszerűsége Ázsiában! A cikkből kiderül az is, az intézményi befektetők milyen teljesítményt várnak ezektől az alapoktól.

A kormánnyal játszott össze a Toshiba menedzsmentje, hogy nyomást gyakoroljanak a külföldi befektetőkre.

Izgalmas éve van eddig az európai alapkezelőknek a rengeteg akvizíciónak és egyesülésnek köszönhetően. Milyen terjeszkedésekre számíthatunk még a közeljövőben?

Tovább a cikkhez