Hétvégi cikkajánló

A részvénypiacok és az infláció voltak a slágerek a héten, de a szuperállampapír likviditásának mítoszáról és a zseni befektetők nagy hibáiról is írtunk a HOLDBLOG-on.

Holdblogról ajánljuk

Három évet sem kellett rá várni és bizony valóban megváltozott az a gyakorlat, ahogy a piaci szereplők idő előtt visszaváltják a korábban “szuperállampapírként” is elhíresült MÁP+-t – írtuk meg a hét elején.

A tőkepiacok és az infláció kapcsán foglalkoztunk a tőzsdék rémálvával, a jegybankok mennyiségi szigorításával, a dohánycégekben rejlő lehetőségekkel és a részvénypiaci figyelmezető jelekkel.

BlokkolóÓra sorozatunkban a valaha volt második legnagyobb kriptós lopást és Nagy-Britannia kripto (és NFT) terveit vettük górcső alá.

Nagy hibák: a zsenialitásnak (bőven) lehetnek korlátai a befektetések világában. E heti főhősünk, John Meriwether annak esett áldozatul, hogy átlag felettinek érezte magát. (A könyv korábbi, már publikált fejezetei itt érhetőek el.)

Tovább a cikkhez
Podcast ajánló

A mókuskerékről, a BRIC országokról és a böszme nagy esésről beszéltek podcastereink a Hold After Hours legújabb adásában.

Múlt vasárnap pedig Soós Péter, a HOLD Alapkezelő privát bankára, az Örökös dilemmák házigazdája volt a HAH vendége.

Tovább a cikkhez
Tőzsde

Vegyes negyedéves teljesítményről adtak közre gyorsjelentéseket a héten az amerikai nagybankok.

Nem elég, hogy bevásárolta magát a cégbe, Elon Musk többségi tulajdonra pályázik a Twitterben.

Tovább a cikkhez
Gazdaság

Nem túl biztató inflációs hírek: Németországban több mint negyven éve, Amerikában 1981 óta, hazánkban 2007 nyara óta nem volt olyan nagy a pénzromlás mértéke, mint márciusban.

Közben az Európai Központ Bank láthatóan kivár.

Márciusban megugrott a FAO élelmiszerár-indexe.

Tovább a cikkhez