Hétvégi cikkajánló

A HOLD Alapkezelő átdolgozná a Magyar Telekom osztalékpolitikáját, Európa Katarban bízik, a HOLDBLOG pedig Nagy hibákat mutat be.

Holdblogról ajánljuk

Magyar Telekom: A HOLD Alapkezelő szerint a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat pénzügyi helyzete mostanra meglehetősen szilárddá vált. Eljött az ideje, hogy a társaság új osztalékpolitikát dolgozzon ki – ennek kapcsán adott interjút a Portfolionak Móricz Dániel, a HOLD alapkezelő befektetési igazgatója és Cser Tamás, az alapkezelő vezető részvényportfólió-kezelője.

Még a részvénypiacok legendás alakjai is követnek el baklövéseket

– ez az egyik legfontosabb tanulsága a „Nagy hibák” című, igen népszerű befektetési témájú könyvnek, melyet az ismert és sikeres amerikai portfóliókezelő, Michael Batnick írt. A HOLDBLOG-on heti rendszereséggel fogjuk közölni a tanulságos történeteket, kezde Benjamin Grahammel.

Katar Európa mentőöve, ellenfele, vagy mindkettő egyszerre? – Anna Jacobs, a washingtoni székhelyű, az Öböl-menti országokat tanulmányozó agytröszt, az Arab Gulf States Institute elemzője adott erre választ Zentuccionak.

Jön a stagfláció? A forint árfolyama az euróval szemben 399-ig gyengült, a BUX egy hónap alatt 30 százalékot zuhant. Ilyen gyors és brutális árfolyammozgások csak ritkán fordulnak elő.

Tovább a cikkhez
Podcast ajánló

A Hold After Hours legutóbbi adásaiban, egyebek mellett, a dubaji karvajfodrászokkal, illetve a balkezesek rémuralmával foglalkoztak podcastereink.

Tovább a cikkhez
Tőzsde

Csütörtökön, egy hónapnyi szünet után, újra kinyitott a moszkvai tőzsde. Két felemás napot tudhat maga mögött a börze.

A Moody’s Investors Service nemzetközi hitelminősítő intézet arra készül, hogy visszavonja minden orosz vállalat minősítését – olvasható a Moody’s közleményében.

Amíg a világ befektetői az orosz-ukrán konfliktusra és annak hatásaira figyelnek, illetve emellett a magas infláció, az emelkedő kamatok, és energiaárak árnyékában inkább az eladói oldalon voltak jelen mostanság, addig van egy hatalmas régió, amelyik szépen felülteljesít és hosszú szenvedés után jelenleg a vezetők közé tartozik. Ez Latin-Amerika, írja a Portfolio.

Tovább a cikkhez
Gazdaság

Már februárban 2,2 százalékponttal mérsékelték az inflációt a különböző kormányzati árbefagyasztások – mutatta ki az MNB. Ez pedig azt jelenti, hogy a KSH által közölt 8,3%-os infláció ezek nélkül az intézkedések nélkül már 10 százalék felett lenne.

Az EU-s vezetés a vezetékes és a cseppfolyós földgáz, illetve a hidrogén közös beszerzésének lehetőségét vizsgálja.

Például amerikai segítséggel szokna le az orosz gázról Európa: a tervek szerint az Egyesült Államok az idén 15 milliárd köbméter cseppfolyósított földgázt (LNG) szállít az Európai Unióba.

Két hír Kínáról: Peking a hét elején arról kommunikált, hogy rendkívül felháborítják az oroszokra kivetett nyugati szankciók, közben Joe Biden újra figyelmeztette Kínát; következményekkel fog járni, ha Moszkvát segítik.

Tovább a cikkhez