Hétvégi cikkajánló

Arany, réz, infláció, élelmiszerválság, Elon Musk és Uj Péter – összefoglaltuk, milyen hete volt a HOLDBLOG-nak.

Holdblogról ajánljuk

Alsó osztály, középosztály, felső osztály – nem ugyanúgy érint mindenkit a pénzromlás egy friss amerikai felmérés szerint.

A tőzsdei főszereplők figyelmét egyszerűen még a legdrámaibb napi hírek sem tudják tartósan lekötni. Ők azok, akik manapság is sokkal inkább fókuszálnak a Fed várható lépéseire, mint Oroszországra és Ukrajnára ezt mondta a blogunknak adott interjújában Brad McMillan, a Commonwealth FN portfóliókezelő vezető stratégája.

Monika Tothovával, az ENSZ FAO közgazdászával a háború miatt kibontakozó élelmiszerválságról beszélgettünk.

Nagy hibák: A sikeres befektetés egyik kulcsa elfogadni azt, hogy vannak időszakok, amikor a befektetési stílusodat nem díjazza a piac, vagy amikor a portfóliódra rájár a rúd. Michael Steinhardt és befektetői 1994-ben tanulták meg ezt a leckét.

(A könyv már publikált fejezetei itt érhetőek el.)

Tovább a cikkhez
Podcast ajánló

Könnyű nagy hozamot csinálni? – Elon Musk, a f*uck closet hiszti és a Helium network rejtélyei mellett ez is téma volt a legfrissebb Hold After Hours adásban.

Kedden a 444.hu főszerkesztője, a Hold After Hours podcast kritikusa, Uj Péter volt a vendégünk. Twitterről, Metakamuról, Netflixről, megszorításokról és szekértáborokról szólt a műsor.

Tovább a cikkhez
Tőzsde

Elon Musk 44 milliárd dollárért megvásárolta a Twittert. (Az előzményekkel ebben, a vétel bejelentése utáni politikai fordulatokkal pedig ebben a cikkünkben foglalkoztunk.)

A Tesla-vezér a közösségi platform megszerzése után sem bírt magával: a Coca-Coláért és a Mc Donald’s-ért is “bejelentkezett”.

Meta: a vártnál kedvezőbb eredményekről tudott beszámolni a Facebook anyacége.

A Mol csoport közgyűlésén a részvényesek jóváhagyták a 2021-es év pénzügyi teljesítményről szóló jelentést, és közel 242 milliárd forintos osztalékfizetésről döntöttek.

Tovább a cikkhez
Gazdaság

Július 1-ig marad a benzin- és élelmiszerárstop. Kompenzációt várnak a hazai csirketartók.

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 100 bázisponttal, 5,40 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot keddi ülésén, és ugyanekkora mértékben növelte a kamatfolyosó két szélét is.

Az eurózóna gazdasága kis mértékben növekedett az első negyedévben, és az infláció is új csúcsra nőtt – derült ki az Eurostat friss közléséből.

Tovább a cikkhez