Hiába várjuk, nem lesznek új slágertermékek a befektetésekben

A pénzügyi és megtakarítási piacon legtöbbször a nagy változások kényszerítik ki az innovációkat, ilyen volt idén a koronavírus berobbanása és a digitalizációra való átállás. Ettől függetlenül hosszabb távon az emberek szeretik a megszokott és bevált befektetési lehetőségeket, a piaci szereplők pedig úgy látják, nagy horderejű változás ebben nem is várható a jövőben sem. A Portfolio Öngondoskodás konferenciájának záró panelbeszélgetésén a szakemberek elmondták, senki ne várjon új slágerterméket a következő 10 évben.

Az Öngondoskodás 2020 hibrid konferencia záró panelbeszélgetésén a résztvevők arról beszélgettek, mit hoz a következő 10 év a lakossági megtakarítások piacán:

Bilibók Botond, a Hold Alapkezelő vezérigazgatója úgy véli, hogy nagyon új termék, slágertermék nem lesz a jövőben, legalábbis olyan, amit eddig ne láttunk volna. Ha egyet ki kellene emelni, akkor az várható, hogy az értékalapú befektetések ismét átveszik az uralmat a növekedési részvényektől.
A mai pénzügyi közvetítő rendszerben bár zajlanak a fejlesztések, még mindig a kőkorszaki jellegzetességeket viseli magán. Ebben nagy változást vár, ami nemcsak átalakítja a megtakarítási piacot, hanem demokratizálja is. Összességében azonban nagyon nagy változások az öngondoskodási piacon nem lesznek szerinte.

A teljes cikk a portfolio.hu-n olvasható.