Klasszis díjátadó: 2024-ben is háromszor HOLD!

Támogassa szavazatával a HOLD Alapkezelőt és szakembereit, Szőcs Gábort és Karácsony Tamást a hazai befektetésialap-piac „Oscar-gáláján”!

Privátbankár.hu Klasszis díjátadón idén a tizenegyedik alkalommal díjazzák a szakmánk portfóliókezelő szakembereinek és alapkezelő cégeinek teljesítményét.

Tizenhat kategóriában a szakma, a szakmai zsűri és a számok valósága dönt – és ez így helyes –, viszont bizonyos díjak elbírálásánál nagy súlyt kapnak a közönség szavazatai.

Ilyen kategóriák:

Az Év Portfóliómenedzsere (2024)

Jelöltünk Szőcs Gábor, a HOLD Alapkezelő szenior portfóliókezelője és partnere. 

Gábor tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen, pénzügy mesterszakon végezte. Közel 18 éve, 2006-ban csatlakozott a HOLD Alapkezelő csapatához, mint elemző. 2009-ben portfóliókezelővé, 2015-ben szenior portfóliókezelővé lépett elő. A HOLD Orion abszolút hozamos alapot hat éve, a HOLD Közép-európai Részvény alapot bő tizenöt éve menedzseli. Utóbbit társ-portfóliókezelőként. 

2023-ban az Orion bő 37 százalékos hozamával kategóriájában az egyik legjobbá vált egy, három- és ötéves időtávon is Magyarországon. 

Gábor, a globális energiapiacok szakértőjeként, elemzéssel és befektetési ötletekkel segíti a HOLD más részvény- és abszolút hozamos stratégiáit is. 2016-ban elnyerte az „Év Feltörekvő Portfóliómenedzsere” díjat a Klasszis Díjátadón. Befektetési startégiájának fókuszában mélyreható elemzésen nyugvó, értékalapú aktív részvénykiválasztás áll.  

Portfóliómenedzserként hisz abban, hogy az átlagnál hosszabb időhorizonttal és kontrariánus attitűddel jelentős többlethozam érhető el a piacokhoz képest. 

HOLDBLOG-os szerzői oldala ezen a linken, nemrég indított „Tele energiával” rovata pedig itt érhető el.

Az Év Feltörekvő Portfóliómenedzsere (2024)

Jelöltünk Karácsony Tamás, a HOLD portfóliókezelője.

Alapszakos pénzügy- és számvitel (2013), illetve mesterszakos pénzügy diplomáját (2016) a Corvinus Egyetemen szerezte. Elvégezte emellett a BCE Speciális Pénzügyi Matematika (SPM) és az Intenzív Módszertani Programok (IMP) képzésrendszereit is. Egyetemi tanulmányai alatt az EVK Szakkollégium tagja volt. 2015-ben megnyerte csapatával a regionális CFA Research Challenge döntőjét. Az egyetem elvégzése után vállalatértékelést órákat tartott az egyetemen.

2016-ban, részvényelemzőként csatlakozott a HOLD-hoz. Elsősorban bankok és egyéb pénzügyi tevékenységgel foglalkozó vállalatok elemzésével foglalkozik. 2020-tól a HOLD Közép-európai Részvény, illetve a HOLD Konvergencia alapok társ-portfóliókezelője – eddig minden évben a benchmark (referencia index) felett teljesített.  

Rendszeres szerzője a HOLDBLOG-nak és alkalmankénti résztvevője a HOLD After Hours-podcastnak.

Az Év Alapkezelője (2024) kategóriában:

Jelöltünk az 1994 óta működő HOLD, Magyarország legnagyobb független és legtöbbet díjazott alapkezelője.

Köszönjük, ha az ezen a linken elérhető közönségszavazáson a HOLD Alapkezelőt és szakembereit támogatja!

A szavazás április 10-én 23:59-ig tart.