A HOLD Alapkezelő nyilvános levele a Magyar Telekom menedzsmentje számára

Tisztelt Menedzsment!

A Magyar Telekom a közgyűlési előterjesztésében közzétette az Önök javadalmazását az alábbiak szerint:

A Forbes.hu cikket jelentetett meg ezen közzététel kapcsán Brutális főnökfizetések a Telekomnál és a Richternél – mutatjuk a számokat! címmel. Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy tulajdonosként egyáltalán nincs ellenünkre, ha egy a munkáját jól végző, terveket túlteljesítő menedzsment erőfeszítései kellőképpen honorálva vannak.

Azonban a következő táblázat, amely a Társaság honlapjáról származik és a menedzsment által tulajdonolt Magyar Telekom részvények darabszámát mutatja, már felvet kérdéseket:

A Társaság közzétételei szerint Önök az elmúlt 5 évben egyetlen darab Magyar Telekom részvényt sem vásároltak.

I. Az elmúlt évek során miért nem gondolták úgy egyetlen pillanatban sem, hogy a terveket felülteljesítő vállalat részvényeiből vásároljanak, ha azok árfolyama a jó teljesítmény ellenére lefelé csorgott? Jövőbeli jó teljesítményükben nem bíztak vagy annak az árfolyamban történő tükröződésében?

II. A transzparencia jegyében kérjük Önöket, tegyék közzé, mennyi Deutsche Telekom részvénnyel rendelkeznek és a Hosszú távú ösztönző program (LTI) keretében hány darab virtuális DT részvénytől függ a javadalmazásuk!

A Társaság 2021-es beszámolója szerint az LTI program keretében a program indulásakor a megfelelő ösztönző összeg virtuális DT AG részvényekbe kerül átszámításra, és ebben a formában kerül juttatásra a résztvevőnek. A programmal kapcsolatban 2021-ben 586 millió forint, 2020-ban 709 millió forint költség került elszámolásra.

Előre is köszönjük az együttműködésüket annak érdekében, hogy a részvényesek meg tudják ítélni, Önök kellőképpen vannak-e ösztönözve a Társaság részvényesi értékének növelésére, illetve annak az árfolyamban való tükröződésére!

Budapest, 2022. április 7.

Tisztelettel,

Móricz Dániel, befektetési igazgató 

Cser Tamás, vezető részvényportfólió-kezelő