A balkezesek rémuralma

Hold After Hours podcast. Tegyük fel, hogy igazak a következő rémisztő számok: az EU-ban a jobbkezesek aránya 90 százalék, a tőzsdei cégek vezetésének mégis csak a 60 százaléka jobbkezes! Több jól fizető pozíciót foglalnak tehát el a balkezesek, mint ami a társadalmi igazságosság nevében járna nekik! Mit mondana ebben az esetben Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke? Szerintem a következőt: 

Át akarjuk törni az üvegplafont, amely megakadályozta a tehetséges jobbkezeseket abban, hogy bekerüljenek a cégek vezetésébe!

Hiszen csak egy, propaganda szerte ismert oka van annak, ha nincs minden társadalmi réteg pontosan olyan arányban reprezentálva egy kívánatos (a kívánatos itt aláhúzandó) pozícióban, mint ami a populációban is mérhető. Ha a vezetők között nem 90 százalék a jobbkezesek aránya, hanem kevesebb, akkor az a meghekkelt társadalom eredménye, ahol a bal-chátus tagjai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a jobbkezeseket kiszorítsák a nekik tetsző pozíciókból. 

Ugye, hogy ez mekkora hülyeség? És hiába nem lesz ez kisebb hülyeség akkor sem, ha a szembeállított rétegeket nőknek és férfiaknak hívjuk, így már mégis sokan egyet fognak érteni a fenti sorokkal. És éppen ezért mondja Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, azt, amit mond. Mert kiszámolta, hogy attól több jobbkezes (és sok balkezes) szavaz rá. 

Akkor viszont szeretném jelezni, hogy találtam egy csoportot, ami iszonyatos társadalmi igazságtalanság elszenvedője:

a nyilvánvalóan meghekkelt társadalmunkban a börtönökben 93 százalék férfi és csak 7 százalék nő ül!

Ha szeretné megtudni, miért benzinár sapka a kvóta, hogy mi van a globalizációval, kinek a hibája a benzin-pánik, illetve mi történik a piacokon, különös tekintettel az ingatlan-, a részvény-, sőt a föld és  a nyersanyag piacán az ukrán háború árnyékában, akkor hallgassa meg adásunkat, amelyben ezúttal Szabó Lászlóval, a HOLD Alapkezelő duplanyugdíjas elnökével beszélgetünk. Jó szórakozást!

Az adásban a következőkről beszélgettünk:

00:42       Szabó László, a duplanyugdíjas elnök

02:20       2020 van?

05:30       Mitől lesz nagy esés?

13:05     A globalizálódás vége?

20:35     Miért lehet mégis részvényt tartani?

23:25     Van valami a tőzsdén kívül?

27:05     A föld minősége

31:00     Lesz elég élelem?

34:35     Mi lesz a csirkefarhát után?

39:00     A benzin hiszti

47:00     A nikkel kvázikatasztrófa

58:15     Adjunk pénzt az oroszoknak?

1:05:20 Senki ne vegyen ingatlant!

1:11:15 Villámkérdések!

1:19:20 Ha Putyin nő lenne

A podcasterek: Balázsy Zsolt és Szabó Balázs

Az előző adásainkat itt találják.

A HOLD After Hours podcasteket megtalálhatók a SpotifyYouTubeApple PodcastGoogle Podcasts és Soundcloud csatornáinkon, és felvehetők RSS-Feeden keresztül a műsortárába is.

MP3 formátumban a Soundcloud lejátszó gombjával lehet letölteni.

A BESZÉLGETÉS SORÁN EZEKET A CIKKEKET HASZNÁLTUK FEL, EMLÍTETTÜK MEG:

Interjú Szabó Lászlóval első és második rész

Laci könyvajánlója

A nikkel tőzsde bezárás

Fizessünk az oroszoknak?

Női kvóták az EU-ban