A nagy horvátországi ATM-hadművelet

A pénzkiadó automaták jó része múlt hét óta nem üzemel az országban, mert folyamatosan zajlik a gépek euróbankjeggyel és a hozzájuk tartozó más méretű kazettákkal való feltöltése és ellátása. Végre kell hajtani a csodát, aminek eredménye az lesz, hogy amíg december 31-én a létező 4000 ATM-ből 1300 még kunát fog kiadni, január elsején 2700 ATM már eurót fog kiadni.

Amint durrannak a pezsgősdugók és éjfélt üt az óra, Horvátország nem csupán 2022-t temeti el, de egyúttal az eurózóna 20-ik tagjának lép elő. Ezzel az ország európai integrációja teljessé válik.

Fotó: Shutterstock

És 0 óra 1 perctől a nemzetállam elveszíti még a lehetőségét is annak, hogy a polgárok jövedelmét, megtakarítását elinflálhassa. Minden ingó és ingatlan érték euróban lesz nyilvántartva onnantól, teljesen megszűnik az árfolyam- és kamatkockázat, onnantól a lakásod, a házad, az autód, a nyugdíjmegtakarításod is eurót ér.

27 éve még háború volt, és megcsinálták. Meg lehetett csinálni. Nem ha, talán, egyszer, majd, valamikor, hanem most.

Forrás: Vakmajom Facebook-oldala

Euró: Horvátország nem lesz Venezuela

Vakmajom: 7,50 – tíz éve is ennyi kunába került egy euró és most is. Az árfolyam egy évtized alatt semmit sem változott. Nincs benne érdemi mozgás – sem koronavírus-járványra, sem háborúra, sem semmilyen külső eseményre.

Ez egy véleménycikk, amely nem feltétlenül tükrözi a HOLDBLOG szerkesztőségének álláspontját.