Idén is csalódniuk kellett a világvége-vallás hívőinek

2022-ben is elmaradt a világvége. Pedig egy keddre ígérték. Vagy szerdára? Délután 2-re, vagy hajnal 3-ra?

A természeti katasztrófák mennyisége teljesen átlagos volt az évben, és hogy ezek mekkora kárt okoznak az emberiségnek, hogy mennyit esznek ki a globális GDP-ből, annak mértéke az általános gazdagodásnak köszönhetően egyre CSÖKKEN – az összes természeti katasztrófa a globális GDP 0,2 százalékába kerül évente, 1000 dollárból 2-be, és ami sokkal fontosabb, egyre kevesebb ember életét követeli.

A gazdasági növekedésnek, a több anyagi forrásnak és a hatékonyabb technológiáknak köszönhetően jobban megbirkózik velük az emberiség.

Van probléma a világban, mindig is volt és mindig lesz, de világvége-vallás hívőnek lenni és minden mást alávetni ennek az alaptalan, tömegmédia által puszta nyereségérdekeltségből eszelős mértékig felnagyított szorongásnak a tények szerint annyit tesz, mint várni arra, mindent feltenni arra, mindent alárendelni annak, félni azt és hinni abban, kocsonyaként remegni attól – ami nincs, nem volt, és nem jön el.

Forrás: Vakmajom Facebook-oldala

„A klímaváltozás első áldozata az igazság”

Mit lehetne akkor tenni, ha valóban meg akarnánk állítani a felmelegedést? Leárnyékolni a Földet. Geoengineeringnek hívják, sok fajtája van, nem kell sci-fi eszközökre gondolni.

Ez egy véleménycikk, amely nem feltétlenül tükrözi a HOLDBLOG szerkesztőségének álláspontját.