Így búcsúzik a média 2011-től…

Gondoltam meglepem magamat valamivel idén év végén én is, és ügy döntöttem négy év után újra beköttetem a kábel tv-ét. Ahogy külföldre szakadt barátom is mondta, úgy érzem nem hagytam ki semmi fontosat az elmúlt pár évben azzal, hogy nem tévéztem.

Gondoltam, ha lúd legyen kövér, és a szerelőkkel megoldottam, hogy a 28 csatorna helyett, legyen 44, ezzel, mint utólag kiderült, azt értem el, hogy 28 csatorna helyett 44-en ömöljön a sok trágya műsor és a nézhetetlen, agyonjátszott ezeréves filmek tömkelege. A sport adók, azért nagyon jó, hogy vannak, bár lehet, hogy a barátnőm és a szexuálpszichológusok nem ezt mondanák. Emellett az Eurosport esetében el tudom mondani, hogy bármennyit nézem, akkor se tudom eldönteni pontosan, hogy inkább jobb oldali vagy bal oldali nézeteket vallanak-e.

Eljött hát a karácsony, végre csend és nyugalom. Egy jó kis bejglivel az arcomban leültem a TV elé, és elkezdtem kapcsolgatni. Az első csatorna az ATV volt, ahol három újságíró vitatta meg az aktuálpolitikai kérdéseket. A következők hangzottak el: „a demokrácia haldoklik, egyeduralom van, nem fogunk megegyezni az IMF-fel, ez az ország össze fog omlani”… Hú, a torkomon akadt a bejgli, az jutott eszembe, hogy nem is tudom, hol az útlevelem. Na, de mielőtt én is a disszidálás mellett döntöttem volna, inkább gyorsan átkapcsoltam a Hír TV-re hátha megnyugszom. A számításom be is jött, valamilyen gazdasági kamarának a vezetője beszélt arról, hogy a „strukturális reformok végrehajtása után, Magyarország ismét a régió vezető gazdasága lehet”.

Jól van, akkor mégse kell idegeskedni, a szívgyógyszer visszakerülhet a fiókba, de ha már kapcsolgatok, akkor megnézzük a két vezető kereskedelmi csatorna híradóját: „meghalt, felnégyelték, elütötték, leégett, megerőszakolták, kocsmai verekedés”…What a wonderful world. Az jutott eszembe, ha ilyen a karácsonyi híradó, mi lehet év közben? A hírekbe nem jutott be, egy olyan mellékes esemény, hogy az ECB (Európai Központi Bank) 500 milliárd euró hitelt adott a bankoknak, végül is lényegtelen is, ha helyette megtudhatjuk, hogyan szenvedett Marika néni kerékpárbalesetet Irtáspuszta határában.

Végül nézzünk egy objektív hírforrást! A CNN-re kapcsolva, megnézhettem angolul is, ahogy Gyurcsányt elviszik bilincsben. Az ember erre csak azt tudja mondani,yes we made it”- ismét bekerültünk a nemzetközi sajtóba. (Egyébként pletykák szerint – adott esetben – újraindítanák a Szabad Európa magyar adását, szerintem tök jó ötlet, szüleim szerint nagyon tuti volt anno, ráadásul most éppen felszabadult a Klub rádió frekvenciája.)

Jól van, kapcsoljuk ki a TV-ét, inkább elmegyek egy hangulatos kis romkocsmába, mert a barátaim hívtak, hogy éppen koncertet ad aznap este egy viszonylag új underground formáció. A füstös krimóban rájöttem, hogy azért van egy jó új törvény is, amelyik pozitívan hat majd az életemre, ugyanis 2012. január 1-ejétől, nyilvános szórakozóhelyeken is tilos dohányozni. A koncert nagyon élvezhető volt, szóval mindenkinek tanácsolom, hogy inkább mondja le az újság, TV és egyéb előfizetéseit, és ha tudja, használja ki Budapest pezsgő kulturális életét… illetve olvassa inkább a blogunkat.

Biztos hírforrásból tudom, mert a majáktól hallottam, hogy 2012-ben vége lesz a világnak, de ha még se, akkor a romkocsmában hallott remek zenekar egyik számával szeretnénk minden kedves Olvasónknak Nagyon Boldog Új Évet kívánni: