India munkaerőtartalékai: a nők

Indiában a nők munkaerőpiacon való részvételi aránya (participációs rátája) 24 százalékos, ami 3 százalékponttal alacsonyabb, mint a nem túl elfogadó nézeteiről ismert Szaúd-Arábiában. Ráadásul az alacsony indiai szám még a társadalom értékítéletével sem magyarázható, hiszen a hasonló kultúrájú Banglades esetében jóval magasabb az arány.

A múltbeli dinamikát látva egyértelmű, hogy egészen más okok húzódnak a háttérben.

Forrás: Világbank


Számos fejlődő országban nagy a társadalmi nyomás a nőkön, hogy maradjanak otthon munkavállalás helyett. Közgazdasági kutatások szerint két – kapcsolódó – ösztönző tud hatni ezekben az országokban, ami magasabb női aktivitási ráta eléréhez vezet:

  • Ha a szegénység akkora mértéket ölt, hogy a család már egy keresetből nem tudja fenntartani magát.
  • A kívánatos megoldás, amikor a bérek annyira magasak, hogy vonzóvá teszik a munkavállalást a társadalmi nyomással szemben is.

Indiában hiába nőtt éves átlagban 7 százalékkal a gazdaság az előző két évtizedben, meglepően kevés új munkahely jött létre. Így a magas munkaerő-túlkínálat lenyomja a béreket, ami nem ösztönzi a nőket a társadalmi elvárásokkal való szembeszegülésre. Azonban ha sikerül részben átvenni a kínai modellt, akkor hatalmas tartalékok rejlenek még az indai munkaerőben.

A borítókép illusztráció. Forrás: Shutterstock