Katar: költésbajnok világbajnokság

220 milliárd amerikai dollár. Becslések szerint ennyi pénzt költött Katar a téli labdarúgó-világbajnokság beruházásaira, fejlesztéseire, stadionépítéseire, infrastruktúrájára – sokszorosan többet, mint amennyire eddig bármelyik rendezőországnak a zsebébe kellett volna nyúlnia.

A hárommilliós, egynyolcad magyarországnyi méretű állam öt városában, nyolc helyszínen tartják majd a meccseket. Hat stadion újonnan készült el a tornára és a maradék kettő is komoly felújításon esett át. Szinte a nulláról húzták fel a vb-infrastruktúrát, amit egy közel 40 milliárd dolláros metrórendszer építésével is megtoldottak.

Bár sörözni nem lesz egyszerű Katarban, szépségtapasz, hogy meccsjeggyel ingyenesen lehet majd metrózni a torna ideje alatt.

Mennyibe kerül egy labdarúgó-világbajnokság?

Vészesen közeleg a katari labdarúgó-világbajnokság kezdőrúgása. Ha valamikor, akkor most igazán érdemes kitekinteni arra, hogy mégis mennyibe kerül a mostani rendezés, illetve arra is érdemes kitérni, hogy a szokatlan időponton túl miért egészen unikális ez a 2022-es téli esemény.