Hétvégi cikkajánló

Holdblogról ajánljuk

Ken Pease, kriminál-pszichiátriai és társadalompolitikai kérdésekre specializálódott professzor Holdblognak adott interjújából kiderül, merre haladnak a bűnözési tendenciák az utóbbi években és mindezt, hogyan befolyásolta a Koronavírus!

Egyre több jegybakelnök véleménye változik az utóbbi időben az infláció várható mértékével kapcsolatban. Számíthatunk kamatemelésre az Egyesült Államokban?

Beláthatatlan kavarodást okozhat az ingatlanpiacokon, de az egészségügyi szektorban is, ha a felmelegedés eddigi trendjei tovább folytatódnak. Steve Miller, amerikai tudóst kérdeztük a lehetséges következményekről.

Kínálati oldali problémák, a zöldítéssel járó gazdasági struktúraváltás, és a munkaerőpiaci és szektorális divergenciák… Milyen indokok mentén alakulhat ki hosszú távú infláció?

Tovább a cikkhez
Podcast ajánló

Nyáron szünetet tartunk a podcastjeinkkel, de addig is néhány válogatással jelentkezünk az elmúlt másfél év legizgalmasabb tartalmaiból.

Tovább a cikkhez
Gazdaság

Túl van a csúcson a használt autók árának növekedése? Az inflációra is nagy hatással lenne a járművek keresletének csökkenése…

Rég nem látott szinteken a forint a keddi kamatemelés után, pozitívak a külföldi befektetők várakozásai.

Tovább a cikkhez
Tőzsde

Újra meggyűlik az Amazon baja a szakszervezetekkel. Ezúttal akár az összes államból egyesülhetnek az az óriás vállalat dolgozói?

ESG, ETF, aktivista befektetés: három kulcsszó, amivel az utóbbi időben bárki könnyen nagy sikereket arathatott. Az Engine No. 1-nak sikerült ezt a három dolgot egy vállalaton belül megvalósítania!

Tovább a cikkhez
Érdekesség

Újabb negatív hír Bill és Melinda Gates alapítványa számára: Warren Buffett lemond az igazgatósági posztjáról.

Tovább a cikkhez