Koffein a Holdon – egy szponzorálatlan, őszinte kávéteszt

A HOLD Alapkezelőben akkora a luxus, hogy van, aki pörkölt kávét iszik 2in1 helyett. Sőt, többen is vannak ilyenek. És mivel háklisak az ízére, megpróbálták megkeresni a legjobbat. Azt nem tudjuk, hogy sikerült-e nekik, de mindenesetre a luxus közszogálatiság jegyében közzétesszük az ízlelt kávék osztályozását, sőt még egy-egy szöveges kommentet is, hátha úgy jobban átjárja a zamat a KKV szektor kávébeszerzőit és segíthetünk a döntésben. A multi cégek centralizált döntéshozatali mechanizmusát, amelyben valószínűleg valahol Bécsben vagy Münchenben dől el a kávé illata, nem is reméljük megmozgatni. Ezzel csökkentve a magyar KKV szektor produktivitás hátrányát. Szívesen.

A kávékra vonatkozó megjegyzéseket a kóstoló 8-10 kolléga (köszönet!), a gazdaságra vonatkozó összecsapott következtetéseket pedig én tettem (elnézést!). Viszont úgy látom, a kávék áraival nagyvonalúan nem foglalkoztunk. Luxus van, mondom.
Közben a kollégák jelezték, hogy luxusozhatok én bőszen, de pont a prémium kategóriát nem teszteltük, mert kár belénk. Akkor közepes luxus van.

Tesztünk toronymagas nyertese, a Pellini no.9 Cremoso megerősíti azt a tételt, hogy nem hazait kell vásárolni, hanem finomat. Mivel cikkünket lefrontoltuk, a kávé már csak nálunk beszerezhető, raklapos kiszerelésben.

Illat: 7,2
Íz: 8,0
Test*: 7,3

*a kávé állagáról van szó

Megjegyzések, ízelítő:
lágy, selymes, nem különösebben markáns ízű
Nekem ez ízlett a legjobban eddig.
Egész jó volt, ízlett (remélem jó helyre írom be)

A második hely ugyan kevésbé egyértelmű, mert ezen a részen összesűrűsödtek a pontszámok, de a Lidl sajátmárkás termékéről (valami Bellarom) Espresso kiadásáról van szó. Ez okból is és ez úton is kérjük, Lázár János hagyja abba a minőség elleni kampányolását, amikor a kiskereskedelem magyar kézbe helyezése mellett kardoskodik.

Illat: 6,8
Íz: 6,9
Test: 6,5

Megjegyzések, ízelítő:
Alpesi legelő.
Kávé. Mind az illata, mind az íze. Semmi más, csak kávé.
Erős fekete. Nekem nagyon bejön.
Ez nekem túl klasszik (sötét) pörkölés. Túl keserű. Igazat megvallva, innom kellett utána egy másikat, h elvegye az ízét: Nespresso

A harmadik helyezett a Covim képen látható csomagja. Úgy olvasom, ez is olasz. Dolcevita globalizáció!

Illat: 6,6
Íz: 6,6
Test: 5,8

Megjegyzések, ízelítő:
Pálinkás kávé, de legalább jó keserű
Nekem először kellemes, viszont keserű az utóíze.

Az élbolyba még befért a magyar gyökerekkel rendelkező, de a holland Jacobs DE által életben tartott Omnia Classic, ránézésre citromos, vagy vaníliás kiadása.

Illat: 7,0
Íz: 6,5
Test: 5,8

Megjegyzések, ízelítő:
Nekem nagyon ízlett.

A hangsúlyozottan nem reprezentatív felmérésünkben a futottak még kategóriába fértek csak be a lenti kávék. Ami nem feltétlenül azt jelenti, hogy ne lennének a piacon sokkal finomabb középkategóriás kávék, csak azt, hogy nem kerültek be a kávégépünkbe.

Bellarom Classico, Omnia Espresso, Segafredo Intermezzo, Dallmayr Crema d’Oro.

Néhány megjegyzés velük kapcsolatban ömlesztve, mert nem tudnak védekezni:

Vidéki kocsmák Omnia, Karaván Kv ízvilága. Túl van pörkölve, szerintem kifejezetten rossz. Azért adtam 3-mast, mert ingyen van.
Egyszer a pontikonisi-nál ittam egy török kávét, aminek jellegzetesen nem túl finom föld íze volt számomra. Engem arra emlékeztet csak sajnos itt nem olyan szép a táj. 
Tea-, és kávéfőzővel készített amerikai típusú kávé, melynek ízén temérdek mennyiségű cukor-, és tej sem segít
Túlóra szag. Amikor már jön a takinéni és végigtöröl mindent ugyanazzal a használt, büdös ronggyal.
Ez még mindig borzasztó (bár lehet, h a hiba bennem van): túlpörkölt, keserű.
Ez olyan, mint amin átment egy elefántcsorda.

Reméljük tudtunk segíteni, hogy 2022-ben mindenkinek jobban induljon a reggele. Boldog Új Évet!